55+

Jongeren brengen gezelligheid naar woonzorgcentrum Westerheem met Hollandse themamiddag

Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK – Vier enthousiaste studenten van de Hogeschool van Amsterdam hebben afgelopen donderdag een glimlach getoverd op de gezichten van bewoners van woonzorgcentrum Westerheem. Met een Hollandse themamiddag vol Nederlandse hapjes, drankjes, muziek en decoratie zetten zij zich in om eenzaamheid onder ouderen aan de kaak te stellen en jongeren aan te moedigen om vaker tijd door te brengen met hun grootouders.

Kimberley Richards van der Vegte, Lucas Beentjes, Lotte Peters en Isabel Glas, allen studerend aan de opleiding Commerciële Economie, besloten om de handen ineen te slaan en een bijzondere middag te organiseren voor de bewoners van Westerheem. Hun doel? Bewustwording creëren over het probleem van eenzaamheid onder ouderen en jongeren inspireren om actiever betrokken te zijn bij het leven van hun grootouders.

De Hollandse themamiddag was een groot succes, en de bewoners genoten met volle teugen van de Nederlandse sfeer. Er werden lekkere Nederlandse hapjes en drankjes geserveerd, zoals een advocaatje met slagroom, bitterballen, gevulde koeken en krakelingen, terwijl Hollandse klassiekers uit de jaren ’50 en ’60 door de gangen klonken.

De studenten hopen met hun actie niet alleen de ouderen een glimlach te bezorgen, maar ook andere jongeren aan te sporen om de banden met hun grootouders te versterken. “Ouderen hebben zoveel levenservaring en wijsheid te delen,” merkt een van de studenten op, “en het is belangrijk dat we die verbinding koesteren.”

Daarnaast moedigen ze ook meer mensen aan om vrijwilligerswerk te overwegen. “Door een paar uur per week met ouderen door te brengen, kunnen we hun leven positief beïnvloeden en tegelijkertijd waardevolle ervaringen opdoen,” voegt een andere student toe. Hopelijk zullen de inspanningen van deze studenten als inspiratie dienen voor anderen om soortgelijke initiatieven te ontplooien.

Met hun Hollandse themamiddag hebben deze studenten bewezen dat een kleine daad van vriendelijkheid een groot verschil kan maken. Hun boodschap is duidelijk: laten we niet vergeten om de ouderen in onze gemeenschap te koesteren en te laten zien dat we om hen geven.

Wil je ook iets betekenen voor ouderen in onze gemeenschap of heb je een idee voor een bijzondere actie? Neem contact op met een bejaardentehuis bij u in de buurt!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen