Jacky de Vries na ‘IJmonder van het Jaar’ nu ook Lid in de Orde van Oranje-Nassau

WIJK AAN ZEE – Jacky de Vries is afgelopen week benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De journalist en oprichter van tijdschrift Roetz kreeg de onderscheiding uitgereikt in café de Zon in Wijk aan Zee uit handen van burgemeester Martijn Smit.

(bron: NH / IJmond Nieuws)

“Kom Jack, we gaan naar het theater.” Zo troonde de vrouw van Jacky de Vries hem mee naar café De Zon alwaar hem een daverende verrassing te wachten stond. Vrienden en bekenden van toen en nu waren verzameld met inbegrip van burgemeester Martijn Smit.

De burgervader prees ten overstaan van familie, vrienden en bekenden van De Vries al het werk dat de ras-IJmonder in zijn carrière heeft gedaan voor de regio.

Zo richtte de inwoner van Wijk aan Zee niet alleen tijdschrift Roetz op, dat dit jaar zijn twintigjarig bestaan vierde, maar is hij ook al enkele jaren actief als bestuurslid van de Stichting SaWaZ (Stichting Actief Wijk aan Zee), verantwoordelijk voor onder andere de Smaakmarkten, het Jutterspad, de schilderstiendaagse Ezels & Kwasten, de Zeepkistenrace, de concerten in de Dorpskerk en het Cultural Village Schaaktoernooi.

Ook is hij de initiatiefnemer achter de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid voor de 79 Joodse Beverwijkers die in de Tweede Wereldoorlog werden vermoord.

Het is voor Jacky De Vries, die in het dagelijks leven werkzaam als chef nieuws bij NH Nieuws, niet voor ’t eerst dat hij de waardering krijgt voor zijn werk en inzet. In 2017 werd hij ook al uitgeroepen tot ‘IJmonder van het Jaar’.

IJmond Nieuws was bij de uitreiking aanwezig en maakte bijgaande reportage (klik hiervoor op de hoofdfoto bovenaan dit bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen