55+

Seniorweb IJmond gaat zich vernieuwen en stopt met klassikale cursussen

Foto: Seniorweb IJmond

BEVERWIJK / HEEMSKERK – Na januari 2024 slaat het Seniorweb IJmond een nieuwe weg in.  Natuurlijk kan iedereen gebruik blijven maken van de inloop in de bibliotheken van Heemskerk en Beverwijk en de lessen aan huis. Seniorweb IJmond gaat alleen wel stoppen met het geven van klassikale cursussen. Ook blijft de mogelijkheid om elke tweede woensdag van de maand een lezing in de Stut bij te wonen.

Volgens de organisatie zijn de vragen persoonlijker geworden en vraagt dat een nieuwe aanpak. Op de website www.seniorweb-ijmond.nl kan men informatie vinden over SeniorWeb IJmond. Daas vindt men ook de informatie over Les-aan-Huis en de inloopuren. Verder worden er tips gegeven en informatie gedeeld over ‘veilig internetten’, ‘aanschaf apparatuur’ en ‘slimme gadgets’.

Voor vragen kan men terecht op de website (via contact). Ook kan men bellen (06-39110115).

Nog één klassikale cursus Windows 11 in januari
Wat maakt werken met Windows 11 zo aantrekkelijk? Er zijn leuke, nieuwe functies in Windows 11. U kunt uw pc persoonlijker maken, de beveiliging verbeteren en creatiever werken met Windows. Het wordt ook eenvoudiger om te werken met de pc en andere apparaten, door bijvoorbeeld te synchroniseren met Android-telefoons (7.0 of hoger). Altijd beschikken over de nieuwste functies. Enige voorbeelden: laat de tekst voorlezen, dicteer e-mailberichten, zoek online en meer met behulp van uw stem, deel uw scherm makkelijk in tweeën of vieren, werk beter met het Startmenu.

  • Plaats: Heemskerk, Cultuurhuis (in gemeentehuis):
  • Start: maandag 8 januari 2024; 10.00 – 12.00 uur (4 maandagochtenden)
  • Kosten: € 30,- voor 4 lessen. Verkort cursusboek is verkrijgbaar tegen kostprijs.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen