Nova Campus Beverwijk: Tijdens druk bezochte open dag spéciale aandacht opleiding ‘Adviseur Duurzaamheid’

Foto: Charles Duijff

Het Nova College werd opgericht in 1996 en biedt met vestigingen in de regio IJmond, de gemeente Haarlem, Haarlemmermeer en Amstelveen meer dan 130 opleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs, het voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo), alsmede Nederlands en rekenen in het volwassenenonderwijs.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

Een bezoek aan de ruim- en modern ingerichte vestigingen van het Nova College is sowieso een aanrader. (Groot)ouders, en begeleiders van aankomend mbo-studenten kijken hun ogen uit, wanneer ze bijvoorbeeld ontdekken dat in het gebouw van Nova Campus Beverwijk, maar ook in de locatie Hoofddorp een echte autogarage is ingericht. Want ook de opleiding autotechniek kan worden gevolgd. Technische opleidingen krijgen gelukkig steeds meer serieuze belangstelling meisjes. Ik trof een jonge vrouw in de garage, die de opleiding autotechniek volgde bij het Nova College, vervolgens een baan vond bij Audi en nu zelf docent autotechniek is bij Nova Campus Beverwijk.

Bijzondere aandacht voor een wel zeer bijzondere mbo-opleiding, waarmee je vele kanten op kan….

Ruud Koornstra (hieronder R) was 7 februari j.l. te gast op de Open dag van Nova Campus Beverwijk en kwam bezoekers inspireren over duurzaamheid. Het Nova College hoopt daarmee aankomend mbo-studenten te interesseren voor de opleiding Adviseur duurzaamheid. Bekijk en beluister onderstaand filmpje.

Heb je belangstelling voor de opleiding Adviseur duurzaamheid? Kom naar de Open dag op campus Beverwijk en Haarlemmermeer!
25 maart 2024 18.00 – 21.00 uur

Bron persbericht Nova College: Ruud Koornstra heeft na een carrière als televisieproducent en mede-eigenaar van IDTV (1988 – 2001) als activistische ondernemer aan de wieg gestaan van talloze duurzame bedrijven, bekende voorbeelden zijn Oxxio; eerste groene energiebedrijf van Nederland, Lemnis Lighting; LED-verlichting, nieuwe beweging; Europees koploper op het gebied van elektrisch vervoer en XXImo; effectieve duurzame mobiliteit. Hij is actief in het bedrijfsleven, de media, het onderwijs en de overheid. Ruud Koornstra behoort inmiddels tot de beste sprekers binnen de duurzame wereld. Hij vertelt met volle overgave over zijn passie voor duurzaam ondernemen en disruptieve transities: een expert op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Duurzaamheid staat voor veel mensen gelijk aan minder: zet de kachel laag en trek een trui aan. Voor Ruud Koornstra niet. “Duurzaamheid is voor mij handelen vanuit overvloed. Want duurzaam ondernemen biedt oneindig veel kansen, voor een betere wereld én voor de ondernemer.’ Dat heeft hij de afgelopen jaren als geen ander ontdekt.

KLIK HIER voor de website van het Nova College

Studenten Nova College delen kennis met Amerikaanse studiegenoten

Tijdens de open dag 7 februari j.l. trof ik professor Lisa Cherivtch van het Oakton College, gelegen in Des Planes, een buitenwijk van Chicago. Lisa was te gast tijdens de open dag van de Nova Campus Beverwijk. Bekijk hieronder het filmpje (Engels) over samenwerking tussen Nova College Holland en Oakton College Chicago USA

Hieronder enkele afbeeldingen in willekeurige volgorde van de Nova Campus Beverwijk tijdens de open dag op 7 februari j.l.

KLIK HIER VOOR MEER FOTO’s OPEN DAG

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen