Column Blik van Co: Foutje bedankt!!!!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vandaag de vierde column van Co Backer voor de nieuwssites van IJmond Nieuws en Beverwijk Nieuws.nl en Heemskerk.Nieuws.nl.

Blik van Co: Foutje bedankt!!!!

Maandag is de gemeente Beverwijk gestart met het onderhoud van de Plesmanweg. Dit onderhoud gaat ongeveer een half jaar duren. Voor u als weggebruiker betekent dit extra reistijd door omleidingen.

Gelukkig gaat de aannemer het werk in fasen uitvoeren. Bij iedere fase zal de omleidingsroutes wijzigen. Waarom dit onderhoud? In het wegdek van de Plesmanweg zitten veel scheuren en andere gebreken. De weg is zo slecht dat een compleet nieuwe asfaltlaag nodig is. Ook de onderliggende fundering en de verkeerslichten worden vervangen. De fietspaden langs de Plesmanweg worden verbreed en geasfalteerd. Er komt een aparte strook voor rechtsafslaand verkeer richting de Bleriotlaan. Dit bevordert de doorstroming van het verkeer en maakt oversteken voor fietsers veiliger. Als alles klaar is dan krijgt de Plesmanweg een aaneengesloten groenstructuur door het planten van extra bomen.

De aannemer begint met het werk aan de noordelijke rijbaan en het noordelijke fietspad tussen de pizzarotonde en de Van Riemsdijklaan. Dit duurt ongeveer tot 15 juni. Op het grootste deel van de Plesmanweg (tussen de pizzarotonde en de Laan der Nederlanden) blijft verkeer in beide richtingen mogelijk. De woonwijken achter de Plesmanweg, het tankstation, winkelcentrum De Wijkerbaan en Huis ter Wijck blijven goed bereikbaar.

Het kruispunt Breestraat/Alkmaarseweg/Hendrik Mandeweg en Schans is de afgelopen weken aangepakt. Het is geen onderhoud maar een reconstructie. Een complete metamorfose. Dit kruispunt ligt er weer bijzonder fraai bij. De nieuwe “zwart/witte vluchtheuveltjes” zijn een pareltje voor het oog. Het zwarte asfalt glimt tegen je op en het rode fietspad ernaast kleurt hier goed bij. De verkeerlichten en drukknoppen voor zowel voetgangers als fietsers zijn geplaatst op nieuwe lage paaltjes. En hier is duidelijk iets faliekant fout gegaan. De drie nieuwe lantaarnpalen met verkeerslichten die men heeft geplaatst, staan pal naast de “oude” lantarenpalen. Op twee van de drie nieuwe lantaarnpalen met verkeerslichten ontbreken de lichtkappen. Aan de kant van de Alkmaarseweg zit de lichtkap erop maar deze brand niet (is daar zeer donker). De “oude” lantaarnpaal die ernaast staat, nu precies op de voetgangers oversteek, heeft men op borsthoogte afgezaagd en voorzien van gele tape. Ja, zo kan het ook, maar waarom is deze lantaarnpaal er niet uitgehaald tijdens de reconstructie van dit kruispunt? Foutje bedankt!!!!!

Co Backer

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen