Jongerenlintjes voor vrijwilligers Raf en Thijs van Scoutingsvereniging Die Wijcker Duinjaghers

Foto: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Gistermiddag hebben Raf Deen en Thijs Kuijer een  jongerenlintje ontvangen uit handen van  Burgemeester Martijn Smit

Raf en Thijs zetten zich al jaren in als vrijwilligers bij de Scoutingsvereniging Die Wijcker Duinjaghers. Sinds 2021 geven ze elke zaterdagmiddag vol enthousiasme leiding aan de welpen (7 t/m 11 jaar) en maken ze de weekend- en zomerkampen onvergetelijk!

Maar dat is niet alles! Samen met vier anderen hebben ze een stamgroep (mini-vereniging) opgericht voor jongeren van 18 t/m 23 jaar, waarbij ze niet alleen plezier maken maar ook serieus aan de slag gaan met het organiseren van activiteiten voor de hele vereniging. Het oprichten van een stamgroep vergt behoorlijk wat initiatief en doorzettingsvermogen, maar Raf en Thijs hebben het erbij gedaan naast hun studie en leidinggevende taken bij de Welpen!

Buiten de vereniging zijn Raf en Thijs ook betrokken bij de Regionale Scoutingwedstrijd (RSW) in Spaarnwoude, waar ze vroeger zelf als Verkenner (11 t/m 15 jaar) aan hebben deelgenomen! De lol die zij daar toen gehad hebben willen zij nu graag met de huidige verkenners van onze regio delen. Daarnaast is Thijs al sinds zijn dertiende een actieve vrijwilliger bij de Boshuttendagen, georganiseerd door Welzijn Beverwijk! Met zijn enthousiasme, humor en aandacht maakt hij echt het verschil!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen