Wethouder Dorenbos dient ontslag in.

Foto: Co Backer

BEVERWIJK – Wethouder Dorenbos van Beverwijk heeft vanochtend haar ontslag ingediend. Zij lag al langer onder vuur. Bij de vorige raadsvergadering van 29 februari overleefde zij ternauwernood nog een motie van wantrouwen over het parkeerbeleid.

(door: Co Backer)

De Beverwijkse politiek stond voor de raadsvergadering voor 29 maart op scherp en was voorbereid op een verhitte discussie. In de achterzak zat zelfs weer een motie van wantrouwen. Maar wethouder Dorenbos dacht daar anders over. Zij melde zich plotseling ziek en het raadsvoorstel werd van de agenda afgevoerd. Onderstaand de brief die wethouder Dorenbos naar de raad heeft gestuurd.

Geachte gemeenteraadsleden,

Zoals u weet heb ik me op 28 maart ziek gemeld. Het afgelopen jaar heb ik veel onder stress gestaan. De portefeuille parkeerbeleid heeft mij níet alleen heel veel tijd en energie gekost, maar is ook door de aanhoudende stroom intjmidaties, bedrelgingen en heftige emoties bij inwoners en politiek onder mijn huid gaan zitten. Tevens heb ik veel extra werk op me genomen door het overnemen van portefeuilles van wethouder Van den Berg (Volksgezond heid) en de vertrekkende wethouders Tabak(Financiën, Bereikbaarheid) en Van Weel (Jeu8dzorg en Speelbeleid). De grote druk die hierdoor is ontstaan heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik niet meer ontspannen om kon gaan met de discussie rond het interpellatiedebat parkeerbeleid. Bovendien kwam daar nog de commotie blj rond het raadsvoorstel herplant bomen door storm Poly door een achteraf ongelukkig gekozen woord: herplantplicht. Het ging daarna meer om het proces dan om de inhoud. Voor mij heel moeilijk. Het is namelijk voor mij in de politiek altijd om de inhoud gegaan: goede zaken bereiken voor Beverwijk en Wijk aan Zee.

Sinds februari dit jaar heb ik klachten die in de richting gaan van burn-out. Slecht slapen, piekeren, gauw geïrriteerd zijn, een vol hoofd en elke ochtend moe. ledereen, die hier ook ooit mee te maken heeft gehad weet dat het dan moeilijker presteren is. lk heb dan ook de afgelopen tijd steken laten vallen, waardoor het draagvlak voor mijn functioneren als wethouder onder druk is komen te staan. lk had graag na mijn zlekte de verantwoordelijkheid voor het parkeerdossier en de herplant van de bomen en alle andere belangrijke zaken uit mijn portefeuille weer op mij genomen. Het gaat tenslotte om de inhoud, in het belang van Beverwijk. lk merk echter dat de politieke steun ontbreekt om de complexe dossiers, die ík onder mij had, in de nabije toekomst weer op te pakken. Daarom neem ik per ingang van heden ontslag, dus nog tijdens mijn ziekteproces. lk kijk terug op een mooie politieke carrière van ruim 26 jaar, waarvan ruim 10 jaar als wethouder in ons geliefde Beverwijk. U heeft mij als raad 4 keer het vertrouwen geschonken om deze uitdagende en belangrijke functie te mogen vervullen. Dat is niet velen gegeven en ik ben u daar dankbaar voor.

lk vertrouw erop u allen de hand te kunnen schudden tijdens mijn afscheid, waar binnenkort een datum voor geprikt zal gaan worden. We kunnen dan samen mooie herinneringen ophalen. Ook kijk ik terug op twee, in politiek opzicht, bijzonder roerige jaren, waarin een goed doortimmerd coalitieakkoord in de uitvoering moeizaam verlÍep. Mijn oproep aan u is vast te houden aan de goede zaken, die daarin staan om Beverwijk een beetje mooier, kindvriendelijk en groener te maken. De realisatie van het zwembad en IKC zijn twee zaken, die hoge prioriteit hebben. Dat verdienen onze inwoners. Gelukkig wordt dit door de aanscherping van het coalitieakkoord met de toetreding van GroenLinks in de coalitie nog eens benadrukt. Daar ben ik blij om. Maar ook de herplant van de 660 bomen na de kaalslag van vorige zomer door storm Poly moet echt doorgang vinden. Dat is een persoonlijke hartenkreet. 660 bomen, die herplant moeten worden, mogen niet de dupe worden van een gevelde wethouder. Rest mij nog veel dank uit te spreken aan de ambtelijke ondersteuning en griffie, met wie ik 26 jaar in de hoedanigheid van raadslid en wethouder heb mogen samenwerken. De mensen van onze organisatie zijn kundig en loyaal en werken elke dag met hart en ziel aan het bereiken van de doelen van college en gemeenteraad. lk wens u a llen veel succes voor het vervolg van deze raadsperiode.

Met vriendelijke groeten, Jaqueline Dorenbos

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen