Nevin Özütok door burgemeester Smit  benoemd tot nieuwe wethouder      

Foto: Co Backer

BEVERWIJK – Beverwijk heeft nu weer vier wethouders. Burgemeester Martijn Smit heeft Nevin Özütok benoemd tot nieuwe wethouder.

(tekst en foto: Co Backer)

Door het vroegtijdig vertrek van On’s Beverwijk uit de coalitie moest er naar een meerderheid in de coalitie gezocht worden. GroenLinks werd benaderd en trad toe in de minderheidscoalitie die bestond uit Samen Lokaal, D66, CDA en PvdA. Nevin Özütok’s gaat nu als GroenLinks wethouder aan de slag in Beverwijk

“Het is eervol om voor de gemeente Beverwijk te mogen werken”, waren Nevin Özütok’s eerste woorden na haar benoeming.

De nieuwe wethouder voor GroenLinks moest iemand zijn met veel bestuurlijke ervaring gelet op de turbulente periode van de afgelopen twee jaar. De keuze was niet zo moeilijk om Nevin Özütok voor te dragen als wethouder. Zij is zeer toegankelijk, heeft een groot netwerk en is geen onbekende in het stadskantoor. In de vorige periode was zij al twee jaar wethouder. Dat de gemeenteraad haar komst omarmt was duidelijk, 22 stemmen waren voor, twee waren ongeldig en 2 stemmen ging naar haar partijgenoot Nur Tayfur. Met de benoeming van wethouder Nevin Özütok zal hopelijk de rust weer wederkeren met een stabiel college.

Eind mei zal de PvdA haar wethouder voordragen. De PvdA stelt alles in het werk om een opvolger te vinden  voor Jaqueline Dorenbos, die afgelopen week als wethouder opstapte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen