55+

Beverwijk Fit & Actief organiseert gratis fietsvalpreventie-middag voor 65-plussers

Foto: Beverwijk Fit & Actief

BEVERWIJK – Op dinsdag 4 juni organiseert Beverwijk Fit & Actief in samenwerking met ’t Mannetje Fietstechniek, Welzijn Beverwijk, PMC Fysiotherapie en Ergotherapie Kennemerland een fietsvalpreventie-middag. Een middag om op een unieke manier verschillende soorten fietsen van ’t Mannetje Fietstechniek uit te proberen en advies te krijgen over veilig fietsen.

(bron en foto: Beverwijk Fit & Actief )

Aanwezigen krijgen de kans om verschillende soorten fietsen uit te proberen, waaronder driewielers, ligfietsen en fietsen met een lage instap. De fysiotherapeut geeft advies over balans en coördinatie, terwijl de ergotherapeut advies geeft over comfortabele fietsinstellingen en het belang van de juiste fietskeuze. Dit alles om het vertrouwen op de fiets te vergroten, de mobiliteit op de fiets te bevorderen en om het risico op valpartijen te verminderen.  Bent u benieuwd naar de verschillende fietsen en testen. Kom dan langs voor de gratis fietsvalpreventie-middag.

De komende jaren besteedt de Gemeente Beverwijk veel aandacht aan Valpreventie bij senioren. Naast het uitproberen van fietsen, kunnen bezoekers deze middag ook een valrisicotest doen. Deelnemers die een verhoogd valrisico hebben worden doorverwezen naar een gratis cursus die hen helpt om de balans en stabiliteit te verbeteren.

De fietsvalpreventie-middag is geschikt voor alle 65-plussers uit Beverwijk. De fietsvalpreventie middag zal plaatsvinden op dinsdag 4 juni van 14.00 uur tot 16.30 uur bij sporthal de Walvis, Van Loenenlaan 1 Beverwijk. Toegang is gratis en iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze inspirerende dag vol fietsplezier, welzijn en vitaliteit.

Aanmelden
Vooraf dient u zich wel even aan te melden, zodat we rekening kunnen houden met het aantal deelnemers. Aanmelden kan via: https://www.welzijnbeverwijk.nl/activiteiten/fietsvalpreventie klik op de activiteit en meld u aan. Lukt online aanmelden niet of heeft u nog vragen neem dan contact op met Buurtsportcoach Britt Klous, via [email protected] of 06-33585758.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen