College van Beverwijk weer compleet; Burgemeester Smit benoemt nieuwe wethouder

Foto: Co Backer

BEVERWIJK – In de raadsvergadering van woensdagavond 29 mei 2024 is de Heemstedenaar Sjaak Struijf (58) benoemd als wethouder in de gemeente Beverwijk.

(door: Co Backer)

De PvdA-zetel in het college moest na het vertrek van Jaqueline Dorenbos worden opgevuld. Dorenbos stapte 23 april op nadat zij zich eerder had ziekgemeld. In haar afscheidsspeech memoreerde zij dat ze best had willen doorgaan “Ik zat in een team, werd ziek, ging overspannen naar huis. En je team laat je vallen. Dat is zo moeilijk”, aldus Dorenbos.

Men heeft gekozen voor Struijf omdat de PvdA geen kandidaat in eigen gelederen kon vinden. Struijf is al twintig jaar lid van de PvdA in Heemstede. Hij was wethouder van 2007 tot 2010 en van 2018 tot 2022. Zijn ruime ervaring is een belangrijk argument voor de PvdA geweest om hem voor te dragen als wethouder in Beverwijk. “Zijn visie en mensgerichte aanpak zullen de gemeente Beverwijk en haar inwoners ten goede komen,” aldus de fractie in een persverklaring.

Met de benoeming van Struijf is dit de derde wethouder die van buiten Beverwijk komt. Wethouder Nevin Özütok (GroenLinks) komt uit Amsterdam en Wethouder Niek Wijmenga (CDA) uit Heiloo. Of de samenstelling van dit college in deze formatie tot de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen in 2026 zo zal blijven is nog een vraagteken. Wethouder Brigitte van den Berg (D66) staat voor haar partij op de derde plaats van de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen. Mocht zij genoeg stemmen behalen dan zal zij medio eind juni het college verlaten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen