Suzanne Klaassen kandidaat wethouder voor D66 in Beverwijk

Foto: D66

BEVERWIJK – Na vele speculaties heeft D66 Beverwijk deze week duidelijk gegeven. Wederom heeft de coalitie van Beverwijk (D66, CDA, PvdA en SamenLokaal Beverwijk) voor een wethouder van buiten gekozen.

(door: Co Backer)

Brigitte van den Berg heeft vrijdag 21 juni 2024 met onmiddellijke ingang haar ontslag als wethouder van de gemeente Beverwijk aangeboden. Van den Berg is verkozen tot Europees Parlementslid en vertrekt naar Brussel.

In haar ontslagbrief naar de raad van Beverwijk schrijft zij:
“Hoe ga je weg uit de gemeente waar je bent opgegroeid? Hoe neem je afscheid van de stad en het dorp waar je afgelopen 14 jaar alles in beleefd hebt? Hoe zeg je dag tegen alle mensen, alle ideeën, alle plannen? Dat doe ik dus ook niet! Ik neem alle ontmoetingen, alle gesprekken en alle leerzame momenten mee naar Europa. Wijk aan Zee, Beverwijk en de IJmond zitten voor altijd in m’n hart. Ze zullen in het Europees Parlement weten waar de IJmond ligt! Hierbij neem ik met onmiddellijke ingang mijn ontslag als wethouder van de gemeente Beverwijk. Ontzettend bedankt voor de mooie samenwerking. De raad, het college en de organisatie, we zijn het niet altijd met elkaar eens, maar werken allemaal samen om het beste te bereiken voor Beverwijk. Ik wens jullie alle goeds en zeker tot ziens, in Beverwijk en in Brussel.”
Een woordje van dank naar de inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee komt er misschien nog.

De voorgedragen wethouder kandidaat Suzanne Klaassen woont in Haarlem en werkt momenteel bij de werkgeversorganisatie VNO-NCW voor MKB-Nederland.

Suzanne Klaassen zal worden voorgedragen in de raadvergadering van 25 juni 2024.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen