Nog geen bouwactiviteiten appartementen Breestraat

Foto: Co Backer

BEVERWIJK – De herontwikkeling van het KPN-gebouw aan de Breestraat 57 in Beverwijk ligt sinds 10 oktober 2022 nog steeds stil.

(door: Co Backer)

In 2020 verstrekte de gemeente Beverwijk een vergunning voor het strippen van het pand en het realiseren van 47 luxe koopappartementen en twee winkels. De appartementen zouden tussen de 58 en 85 vierkante meter groot zijn. De sloop startte, maar de gemeente kondigde een bouwstop af omdat de definitieve plannen voor het pand niet duidelijk waren.

De gemeente kon daarom niet beoordelen of het in de toekomst aan alle eisen zou voldoen en de eigenaar had nog geen tekeningen en berekeningen aangeleverd met betrekking tot de definitieve situatie. Deze gegevens heeft de gemeente nodig om te kunnen controleren of het toekomstige gebouw stevig gefundeerd wordt en of de stabiliteit en stevigheid van het gebouw voldoen aan de wettelijk gestelde eisen Het ontmantelen van het pand kon wel doorgaan.Transformatie
Van 1915 tot 1968 was het een postkantoor. Voor 1915 was het óók een postkantoor met een kleine directeurswoning. Dit was een laag postkantoor met een monumentale deur met vele versierselen. In 1968 trok de Nutsspaarbank West-Nederland in het gebouw. Zij verlieten het gebouw in 1972 waarna het pand werd gesloopt.

Het oude postkantoor (foto: Beeldbank Museum Kennemerland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen