Suzanne Klaassen beëdigd als wethouder in Beverwijk

Foto: Co Backer

BEVERWIJK – Dinsdagavond 25 juni 2024 is Suzanne Klaassen (D66) door burgemeester Smit beëdigd als wethouder in Beverwijk. Zij volgt Brigitte van den Berg op.

(door: Co Backer)

Vrijdag 21 juni 2024 heeft van den Berg met onmiddellijke ingang haar ontslag als wethouder van de gemeente Beverwijk aangeboden. Van den Berg is verkozen tot Europees Parlementslid en vertrekt naar Brussel.

Afgelopen dagen is er veel gespeculeerd wie van den Berg zou opvolgen. Ook door D66 is uiteindelijk gekozen voor een wethouder van buitenaf. De gemeente Beverwijk telt vijf wethouders, waarvan er vier van buitenaf komen. Het college van burgemeester en wethouders bestaat uit: Wethouder Nevin Özütok (GroenLinks) komt uit Amsterdam, Wethouder Niek Wijmenga (CDA) uit Heiloo, Sjaak Struijf (PvdA) uit Heemstede, Suzanne Klaassen (D66) komt uit Haarlem en wethouder Ali Bal (SamenLokaal Beverwijk) is een Beverwijker. Ook de gemeentesecretaris (Arjan Heiner) maakt deel uit van het college. Hij is eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen