Start inschrijvingen woningen Kloosterstraat Beverwijk

Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK – Afgelopen maandag, op 1 juli, op de dag van de Architectuur, zijn de inschrijvingen gestart voor geïnteresseerden voor 66 koopappartementen in de Kloosterstraat, Baanstraat en de Patersweg in Beverwijk. Het nieuwe complex bestaat uit 66 nieuwbouwappartementen ‘Het Patershof’ en 12 renovatiewoningen. Architectenbureau MTB heeft deze nieuwe woningen ontworpen.

Met de bouw en verkoop van de nieuwe appartementen en de verdere renovatie van de Kloosterstraat die in volle gang is, komt er een einde aan de verpaupering van dit unieke en oudste stukje stad in Beverwijk. Al vanaf 1997 waren er plannen om de voormalige winkelstraat op te knappen, maar deze sneuvelden telkens weer. Projectontwikkelaars Rutger en Alexander de Goederen zien veel mogelijkheden om van dit gedeelte van Beverwijk weer een bruisende woonwijk te maken. “De Kloosterstraat en Patersweg horen bij het centrum van Beverwijk en zijn heel centraal gelegen en fantastisch bereikbaar,’’ aldus Alexander de Goederen. Het complex wordt volgens de broers begin 2026 opgeleverd.

Oude karakter Kloosterstraat komt terug
Architect Martijn Braunstahl van MTB Architecten heeft in het plan 66 nieuwbouwwoningen getekend verspreid over gemiddeld 3 tot 4 woonlagen. Doelgroepen zijn onder andere jonge gezinnen en starters. “Ik heb in het ontwerp ook het dynamische en stoere karakter van de wijk zoals deze vroeger was, proberen te vertalen; de Kloosterstraat was tot 40 jaar geleden een goede winkelstraat voor heel Beverwijk, de winkels komen niet meer terug, maar wel fijne woningen voor iedereen.”

Bijzonder aan het project is dat het monument, het welbekende restaurant van Ome Pietje wat monumentale status heeft, is geïntegreerd in het stedenbouwkundige plan. Daarover is zorgvuldige afstemming met de erfgoedcommissie van Noord-Holland geweest.

Energieneutraal
Het complex, geleden in het centrumgebied, krijg een besloten binnentuin voor de bewoners. Het geheel wordt modulair opgetrokken in hout. “Dat is niet alleen een duurzame maar ook een snelle manier waarbij omwonenden relatief weinig last hebben van een bouw. Deze keuze werd breeduit omarmd,” aldus Martijn Braunstahl.

MTB Architecten bouwt zoveel mogelijk klimaatneutraal. Door de duurzame bouwmethode van Het Patershof liggen isolatiewaarden hoger dan vereist. Door gebruik van warmtepompen, warmteterugwinning en zonnepanelen op de daken krijgen de woningen niet A label maar zelfs A+++.

Vanaf vandaag zijn de ontwerpen online in te zien en de inschrijving voor geïnteresseerden gestart via www.hetpatershof.nl  Later dit jaar starten de inschrijvingen voor de verkoop van de appartementen van Het Patershof.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen