BEVERWIJK - De initiatiefnemers vonden dit jaar een plek
voor hun eigen burgerboerderij. Op
landgoed Rorik pacht coöperatie Herenboeren
Rorik grond en wordt voedsel geproduceerd voor en dóór leden, zonder
bestrijdingsmiddelen op een zo circulair mogelijke manier. Op donderdag 3
oktober vindt de officiële opening plaats in het bijzijn van oprichter van
Herenboeren Nederland Geert van der Veer en wethouder Niek Wijmenga.
(hoofdfoto: Joyce Schouten)
Meer dan 10 jaar geleden ging Geert van der Veer aan de
slag: “Wat als we burgers weer actief verbinden bij hun eigen voedselproductie?
Kunnen we dan ook de boer niet een net salaris geven? En op een duurzame manier
ons voedsel produceren?” Het concept van Herenboeren was geboren. Kern: samen
duurzaam voedsel produceren. Dat idee begon met 1 boerderij 10 jaar geleden
naar de 22ste Herenboerderij op Landgoed Rorik.
Proef het verschil
De betrokken coöperatieleden bouwen samen met hun boer aan
een kleinschalige boerderij waar hun eigen voedsel wordt verbouwd. Dit jaar is
gestart met groenten, de komende jaren volgen ook kruiden, fruit, eieren en
vlees. Je weet precies waar het vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd.
Daarmee ondersteunen de leden het milieu, maar genieten ze ook van vers,
seizoensgebonden eten. En dat door onderdeel te zijn van een gezellige
gemeenschap die samenwerkt aan een gezonde toekomst. Je proeft het verschil!
foto: Rob Boutmy
Kom je kijken?
Al meer dan 100 huishoudens zijn aangesloten bij Herenboeren
Rorik. De intentie is dat dit uitgroeit naar 250 huishoudens. Wil je bij de
opening aanwezig zijn op 3 oktober om 16:00 uur? Dat kan. Of kom naar de
informatiebijeenkomst voor nieuwe leden op zondag 13 oktober, 13:00 uur,
landgoed Rorik, Pad van Altruda in Beverwijk. Meld je aan:
rorik.herenboeren.nl