Nieuwe boot als uitsmijter bij wedstrijden roeivereniging de Stern

Foto: RV de Stern

In april startte roeivereniging de Stern uit IJmuiden een introductiecursus met een groot aantal nieuwe leden. Nu, drie maanden later, om precies te zijn op 3 juli, slaagden alle deelnemers voor hun 1e roeiproef.

Onderlinge wedstrijden
Deze succesvolle afsluiting van de cursusperiode vormde reden voor een feestje in de vorm van Onderlinge Wedstrijden voor alle leden van de roeivereniging, waarbij alle omstandigheden mee zaten en het weer in het bijzonder: een warme, zonnige dag met behoorlijke wind. De enthousiaste deelnemers namen het tegen elkaar op, aangemoedigd door de supporters langs de kant.

Tijdens de lunch op het terras konden de winnaars uit diverse categorieën  hun wisselbekers in ontvangst nemen. En het feit dat het wisselbekers zijn geeft al aan dat een vervolg van dit geslaagde evenement niet zal uitblijven. Tot die tijd kunnen de nieuwe roeiers hun vaardigheden verder uitbreiden door veel te roeien en lessen te volgen in diverse andere typen boten.

Zeezwaluw
Als uitsmijter van de dag werd na de lunch een nieuwe boot, dubbel 2, gedoopt. Deze via Marktplaats aangeschafte boot is door de materiaalcommissie grondig onderhanden genomen en voorzien van nieuwe laklagen, nieuwe bankjes en voetenborden. Zo goed als nieuw werd dit “neusje van de zalm” voor geoefende roeiers, door een oud bestuurslid  “Zeezwaluw”gedoopt  en veel uren roeiplezier toegewenst.

Ook roeien?
Nieuwsgierig geworden en wil je kennismaken met roeien? In september start een introductiecursus van 3 maanden voor alle leeftijden . Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kijk voor meer informatie of inschrijven op de website www.rvdestern.nl of op de Facebookpagina van RV de Stern.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen