Column van de Dag / Osteopathie: een goed alternatief (#12)

Foto: Pixabay / Wim Meijer Fotografie

Twaalfde ‘Column van de Dag’ op BeverwijkNieuws van René Kuil, die ‘zijn’ lezers iedere twee weken even meeneemt naar de wereld van de osteopathie. Deze week over de ‘Heliolympics’, een lokale variant van de Paralympics die toont dat sporten echt goed is voor iedereen, ook voor mensen met een beperking.

Beste lezers,
Op de televisie is momenteel veel aan sport te zien. Uiteraard het altijd aanwezige voetbal en ook bijvoorbeeld tennis, wielrennen en de olympische spelen. Verder zijn er de paralympische spelen met heel veel Nederlanders die fantastisch presteren en hiervan is ook een lokale variant. Donderdag a.s. starten de Heliolympics. (kijk hier voor meer info) Hier kunnen mensen met een beperking een sport vinden die ze kunnen en nog belangrijker leuk vinden om te doen.

Want voor alle mensen, met of zonder beperking, geldt is namelijk dat sport (of in ieder geval bewegen) goed is voor het lichaam. En zelfs al mist je lichaam vier ledematen ook dan kun je nog steeds sporten (Nick Vujicic hieronder bewijst dat).

Het lichaam is gemaakt om te bewegen, dit is niet alleen voor het bewegingsapparaat goed, maar ook de rest van het lichaam heeft baat bij beweging of sport. Door een snellere en diepere ademhaling komt er een hogere druk op de buikorganen doordat het middenrif meer aanspant.

Bij sporten die niet inspannend zijn, zoals golf of boogschieten, wordt de stabiliteit van het lichaam en lichaamsgevoel getraind. Met dit laatste bedoel ik het gevoel waardoor de mensen kunnen voelen in welke stand het lichaam staat zonder dat ze naar het lichaam kijken. Een simpele oefening is: sluit je ogen, beweeg je wijsvinger naar je neus en stop net vóór je je neus aanraak en vervolgens raad je hoeveel centimeter deze twee van elkaar af zijn.

Mocht deze column vragen bij je oproepen laat het mij dan weten via mijn email: [email protected]

Over twee weken weer een column van mij. Wil je meer informatie over osteopathie of wil je ook een afspraak? laat het mij dan weten via mijn email: [email protected] of bel nu: 06-2336921

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen