Derde dag Heliolympics in teken van Boccia en Golfen

Foto: Chelsey Edwards

Op de derde dag van de Heliolympics ging het helemaal om ballen. Terwijl in de sporthal van Heliomare het Boccia-toernooi plaats plaatsvond stonden de golfliefhebbers op de baan van Golf Club Burg in Purmerend.

22 teams
Met deelname van 22 teams en in totaal 120 deelnemers is het Boccia tot nu toe het drukst bezette onderdeel van de Heliolympics. Voor veel van de deelnemers was het niet de eerste kennismaking met deze sport, want ook 4 jaar geleden, tijdens de eerste Heliolympics in 2012, was Boccia al een populair onderdeel.

Boccia
Even voor wie het begrip ‘Boccia’ (spreek uit: botsja) onbekend is: Bocca is een bal- en werpspel dat vergelijkbaar is met Jeu de Boules en wat ook erg goed gespeeld kan worden door mensen met beperkingen (denk daarbij aan bijvoorbeeld hersenletsel en/of motorische beperkingen). Sinds 1984 is Boccia ook opgenomen als officieel onderdeel bij de Paralympische Spelen. Equipment balls closeup Boccia Sydney 2000 PGThuiswedstrijd
Gedurende deze derde dag van de Heliolympics kwamen veel van de deelnemers aan het Boccia-toernooi van de Heliomare dagbesteding, school, revalidatie en wonen. Zij speelden dus in een voor hen vertrouwde omgeving. En dat hielden ze urenlang vol gedurende de vele partijen die zij tegen elkaar speelden alvorens uit te maken welk team met de gouden, zilveren en bronzen medaille naar huis ging.

Weerzien
Behalve de spanning rond de boccia-strijd was er ook volop ruimte voor plezier, waarbij het weerzien tussen oud-leerlingen, -cliënten, -docenten en -therapeuten een belangrijke rol speelde. Veel van de deelnemers wonen of woonden voor langere tijd in Heliomare, en ook voor de docenten was het een feest om leerlingen en bewoners van soms wel 12 jaar geleden terug te zien, te ervaren hoe zij zich hebben ontwikkeld en soms ook om te zien hoe ze nog precies dezelfde gebleven zijn.

Als de grote opkomst van deelnemers en de sfeer rond het boccia-toernooi representatief is voor de anderhalve week Heliolympics die nog voor ons liggen dan dan gaan we nog 10 mooie sportdagen tegemoet.20160926_091943 banner 2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen