In de file voor de Velsertunnel run

Foto: Velsertunnel Run

De dag voorafgaand aan de Velsertunnel run begint men al behoorlijk in de stemming te komen. Dat bleek bij het afhaalpunt voor de startnummers in de Beverwijkse Breestraat, dat vanmorgen de deuren opende.

Van de Velsertunnel in de ‘file-berichten’ zal niemand opkijken, alleen had het vandaag toch een andere oorzaak dan ‘normaal’: Geen lange rij grommende auto’s, maar een indrukwekkende file goed-gemutste mensen in de Beverwijkse Breestraat  voor het voormalige filiaal van de Schoenenreus, dat nu als afgiftepunt voor de startnummers van de Velsertunnel run dienst deed.

Zesduizend startnummers
In totaal lagen er zesduizend startnummers te wachten op hun gelukkige eigenaars. Met recht ‘gelukkige eigenaars’, want gezien het feit dat de startbewijzen al binnen 24 uur uitverkocht waren, geeft aan dat er nog veel mensen rondlopen, die graag hadden meegedaan, maar nu vanaf de kant moeten toekijken. Op zich is dat ook geen straf, want als de voortekenen ons niet bedriegen wordt het een supergezellig evenement, ook langs de kant van de weg, en onder goede weersomstandigheden.

Toen om 14.00u de deuren van het afhaalpunt sloten waren er al meer dan vierduizend startnummers opgehaald. Dat scheelt morgen een flinke tijd wachten voor de deelnemers die dan alsnog bij het Rabobank IJmond Stadion in Velsen hun nummer ophalen. Dat kan vanaf 09.30 uur tot een half uur voor de start van de betreffende startgroep.

Rabobank IJmond Stadion gratis voor toeschouwers
Goed om te weten voor de toeschouwers: Het Rabobank IJmond Stadion is zondag gratis toegankelijk voor iedereen die de start live wil meemaken vanaf de oost-tribune van het stadion. Het eerst startschot klinkt om 11.00 uur.

(foto: Velsertunnel Run)
(foto: Velsertunnel Run)

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen