Wethouders van Beverwijk en Heemskerk lanceren sportzoeker Uniek Sporten

Zaterdag 28 januari 2017 hebben de sportwethouders van Beverwijk en Heemskerk, Haydar Erol en Aad Schoorl de website en app ‘Uniek Sporten’ gelanceerd.

Na een korte introductie door Chelsey Edwards, buurtsportcoach van Sportloket Aangepast Sporten Heemskerk en Beverwijk was het aan het wethoudersduo om een gezamenlijke ‘druk op de knop’ van achter de disco van Dansstudio The Workout een kort promofilmpje van Uniek Sporten te starten. met deze handeling werd de website/app en daarmee de ‘sportzoeker’ voor de beide IJmondgemeenten officieel in gebruik genomen.

Chelsey Edwards, buurtsportcoach van Sportloket Aangepast Sporten, tijdens haar introductie van Uniek Sporten (foto: Wim Meijer Fotografie)

Sportzoeker
Met de website/app Uniek Sporten is het voor iedereen met een handicap in de gemeenten Beverwijk en Heemskerk mogelijk geworden om, dichtbij huis, een geschikte vorm van sport of bewegen vinden. Op de website en via de app is het complete sportaanbod binnen de regio te zien, kunnen er filmpjes van de sport worden bekeken en zijn de locaties, tijden en contactpersonen er terug te vinden. Ook vindt men er het laatste nieuws op het gebied van aangepast sporten plus de agenda van lokale en landelijke evenementen en activiteiten.

Gezamenlijke ‘druk op de knop’ als officiële lancering door het Heemskerks-Beverwijks wethoudersduo (foto’s: Wim Meijer Fotografie)

Eind 2017 heel Nederland in beeld
De sportzoeker Uniek Sporten is inmiddels actief in diverse regio’s. De komende maanden komen daar nog verschillende regio’s verspreid over heel Nederland bij. Het Fonds Gehandicaptensport wil eind 2017 het aanbod van heel Nederland in kaart te hebben.

“Als iedereen kan sporten en niemand buitenspel staat dan is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen”

Beide sportwethouders laten weten dat zij het initiatief van het Fonds Gehandicaptensport een belangrijke stap vooruit vinden in het inzichtelijk maken van de mogelijkheden om te sporten met een handicap in Beverwijk en Heemskerk. Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport: “Dit is een belangrijke stap voor de gehandicaptensport in Nederland. Ik ben trots op de lancering in deze regio en zorg dat wij Uniek Sporten verder gaan ontwikkelen. Hierbij werken we samen met NOC*NSF en sluiten we aan bij het landelijke programma Grenzeloos Actief. Doel is dat gehandicaptensport vanzelfsprekend wordt. Want pas als iedereen kan sporten en niemand buitenspel staat is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen“.

Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport, overhandigd het certificaat Uniek Sporten aan wethouders Haydar Erol en Aad Schoorl (foto: Wim Meijer Fotografie)

Sportzoeker bekijken en/of app downloaden
Ga naar www.unieksporten.nl om de website te bekijken of download de app gratis in de App Store en Google Play.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen