Vier uur lang kans om te fietscrossen over fietscrossbaan van FCC Wijkerbaan

Foto: 251tv

Rij vanaf Beverwijk door de Velsertunnel en het kan je niet ontgaan: de indrukwekkende crossbaan van FCC Wijkeroog. Een gedroomde plek om te crossen voor iedere liefhebbevan BMX.

Hoewel, ‘’gedroomd’…. Soms worden dromen werkelijkheid. Zo ook in dit geval. Op zaterdag 1 juli organiseert FCC Wijkeroog , de fietscrossclub uit Velsen-Noord, van 11.00 tot 15.00 uur namelijk een Open Dag.

Dat betekent dat de jeugd vier uur lang de tijd heeft om kennis te maken met een uiterst spectaculaire sport. Gedurende de open dag kunnen bezoekers rondkijken op het park, maar mogen ook gratis uitproberen hoe het voelt om te fietscrossen. Daarnaast kan iedereen alle informatie krijgen over het lid worden van de fietscrossclub.

Vanaf 5 meter of over de minibaan
Bij het fietscrossen wordt gestart vanaf een hoge heuvel, met een starthek, waarna verschillende heuvels en bochten moeten worden genomen. Hat de club tot op heden een startheuvel van 2,5 meter, op dit moment wordt deze gerenoveerd en verhoogd 5 meter!
Verder is er ook een minibaan, speciaal gemaakt voor kinderen die net beginnen met fietscrossen.

Open dag: tijd en locatie
Zoals gezegd: de Open Dag van FCC Wijkeroog is op zaterdag 1 juli van 11.00 uur tot 15.00 uur op de crossbaan aan de Wijkeroogstraat (tegenover 168) in Velsen-Noord.

Reportage 251tv
Hieronder een reportage die 251tv maakte in op zondag 20 maart 2016 bij een wedstrijd in het kader van het kampioenschap van afdeling West (Randstad).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen