Beverwijkse Emma Europees Kampioen Frisbee

Foto: Martine Bootsma

Vorige week werd in Veenendaal het Europees kampioenschap Ultimate frisbee gespeeld. Ruim duizend deelnemers verdeeld over 53 teams uit 20 verschillende landen namen hier aan deel.

De 16 jarige Emma Schoorl deed voor Nederland mee aan het EK in het team meiden onder 20. Naast haar team deden er nog 3 Nederlandse teams mee, de meisjes onder 17 en de open onder 17 en onder 20.

Na een reeks spannende wedstrijden werd afgelopen vrijdag 11 augustus de finale gespeeld. Net als bij het damesvoetbal kon ook het Nederlandse meiden frisbeeteam voor het eerst in eigen land Europees kampioen worden, waardoor er ook veel publiek naar Veenendaal kwam om getuige te zijn van de finale van Nederland tegen Rusland.

(foto: Martine Bootsma)

Finale
De meiden hadden in de voorronde ook al eens tegen het Russische team gespeeld en hadden een degelijke defensie ondervonden. In de finale echter speelden de meiden voor een groot (eigen) publiek en wisten met open en goed spel uiteindelijk met 15-8 van Rusland te winnen.

Haarlemse MUG
Emma speelt frisbee bij de Haarlemse frisbeeclub MUG en heeft in vorige jaren met het onder 17 team al twee maal eerder een eerste plaats binnengehaald op een EK.
Frisbee is een snel groeiende sport in Nederland waarbij met name de meiden internationaal veel succes behalen.

(foto: Martine Bootsma)

Volgend jaar reizen de twee onder 20 teams af naar Canada en de meiden hopen daar een medailleprijs te behalen, wat gezien de vierde plek op het WK vorig jaar mogelijk moet zijn.

Michael Stevens
Het open team onder 20 met de Heemskerkse Michael Stenvers behaalde met mooi frisbeespel een 13e plek in de einduitslag.

Kijk voor meer informatie op de website van de FRISBEEBOND of de facebookpagina’s https://www.facebook.com/search/top/?q=nfb%20ultimate%20frisbee en  https://www.facebook.com/NJT2017/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen