Strand Wijk aan Zee decor voor zware mountainbikerace

Dat mountainbiken op het strand allesbehalve een sportdiscipline is voor ‘watjes’ werd afgelopen zondag, 26 november, meer dan duidelijk gedurende de derde editie van de Subaru Beach Battle op het strand van Wijk aan Zee.

In totaal ruim 600 renners en rensters hadden zich verzameld om het lastige strand en de straffe noordenwind te trotseren over een afstand van respectievelijk 28 (3,5 ronde van ca. 8 kilometer voor recreanten) en 36 (4,5 ronde voor de licentiehouders) kilometer.

Recreanten
‘s Morgens was het eerst de beurt aan de recreanten die om 11.00 uur vanaf de Dorpsweide werden ‘weggeschoten’. Een deelnemersveld van ruim 400 mannen en vrouwen die al bij voorbaat wisten dat in ieder geval één ‘hobbel’ niet genomen hoefde te worden: de Noordpier. Aanvankelijk was deze in het parcours opgenomen voor een eenmalige doortocht, maar vanwege de sterke wind had de Reddingsbrigade besloten om hiervoor geen ‘groen licht’ te geven. Waar de recreanten wel mee te maken kregen was een er smal strand vanwege de eb, hetgeen het parcours er niet eenvoudiger op maakte.  De deelnemers toonden zich echter goed voorbereid, waardoor het aantal uitvallers dan ook tot een minimum beperkt bleef.

Winnaars
Na 1 uur, 9 minuten en 2 seconden was het Stefan van der Werff die als eerste de finishlijn passeerde, op 2 seconden gevolgd door Henk Verdonk. De twee koplopers hadden een gat geslagen van ruim 1 minuut en 40 seconden met Theo Laroo die als derde de finish passeerde.

Bij de dames was het Rosa van Doorn die een winnende tijd op de klok toverde van 1 uur, 18 minuten en 57 seconden. Daarmee liet ze geen enkele twijfel bestaan over wie deze dag de sterkste dame was. Pas ruim 9 minuten later kwam de tweede dame over de streep: Renate van Doorn-Lakeman op 43 seconden gevolgd door de nummer 3: Sabine Graas. Wedstrijd met landelijke toprenners
Na de recreanten was het ’s middags om 14.00 uur tijd voor de officiële wedstrijd, waarvoor zo’n 200 renners naar Wijk aan Zee waren gekomen, waaronder een aantal landelijk bekende renners zoals Lars Boom (winnaar van de Beach Battle 2016), Jasper Ockeloen (winnaar in 2015), Ramon Sinkeldam (Nederlands kampioen op de weg), Thijs Zonneveld, Erik Dekker en Johnny Hoogerland. Bij de dames ging vooral de aandacht uit naar Paulina Rooijakkers (Europees en Nederlands Kampioen Strandrace).

Om klokslag 14.00 uur was het burgemeester Martijn Smit die het startschot gaf voor de Beach Battle, niet met het traditionele pistool, maar door middel van wellicht nòg traditioneler carbidschieten. Na een lus over de Dorpsweide zette het gezelschap koers richting strand waar de strijd over 4,5 ronde zijn beslag kreeg.Opnieuw Lars Boom
Bij de heren waren het Lars Boom en Jasper Ockeloen die er al in de eerste ronde samen vandoor gingen. Een duo dat geruime tijd in stand bleef, totdat bij Jasper Ockeloen de ketting eraf liep, waardoor Lars Boom die, net als vorig jaar, de Subaru Beach Battle op zijn naam mocht schrijven (1.12.23). De tweede plaats kwam op naam van Roy Beukers, die 40 seconden later de finishlijn  passeerde, met drie seconden daarachter Richard Jansen. Jasper Ockeloen eindigde net buiten het podium op 1 seconde van de nummer drie.

Bij de dames was het vanaf het eerste begin een uitgemaakte zaak: Paulina Rooijakkers bleek een klasse apart en wist na 4,5 ronde als eerste over de streep te komen in een tijd van 1 uur, 22 minuten en 35 seconden. Rozanne Slik eindigde als 2e in 1 uur en 26 minuten, op 2 seconden gevolgd dor Nina Kessler. Ruim 150 foto’s: klik op de hoofdfoto bovenaan dit artikel
Zowel bij de recreanten als bij de wedstrijd van de licentiehouders was ook Nieuws.nl aanwezig en maakte een uitgebreid fotoverslag. Klik op de hoofdfoto bovenaan dit artikel en blader door ruim 150 foto’s. Ze zijn allemaal downloadbaar. Voor fotobestanden op hoge resolutie kun je contact opnemen via e-mail: [email protected]

'

Reacties

gallery
37857
Strand Wijk aan Zee decor voor zware mountainbikerace
Dat mountainbiken op het strand allesbehalve een sportdiscipline is voor ‘watjes’ werd afgelopen zondag, 26
https://beverwijk.nieuws.nl/sport-en-gezondheid/20171127/strand-wijk-aan-zee-decor-zware-mountainbikerace/
2017-11-27T00:53:29+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2017/11/27002814/5I5A7142.jpg
mountainbike, Mountainbikerace, Subaru, Subaru Beach Battle, Wijk aan Zee
Nieuws, Sport en Gezondheid