Frank Korpershoek schrijft Telstar -geschiedenis met omhaal “À la Van Basten”

Natuurlijk, op eigen terrein met 1-4 verliezen van FC Den Bosch is niet echt reden om vrolijk van te worden, maar toch kleefde er een ‘gouden randje’ aan deze nederlaag. En dan hebben we het over de ‘wereldgoal’ van Telstar-middenvelder Frank Korpershoek.

À la Van Basten
Na een vroege achterstand was het de 34-jarige aanvoerder van de Witte Leeuwen die met een sierlijke omhaal “à la Van Basten” de bal achter Den Bosch doelman Wouter van der Steen deponeerde en daarmee de stand weer gelijk trok.

Knieblessure
Lang kon Frank Korpershoek, die al sinds 2005 voor Telstar speelt, niet van zijn supergoal genieten, althans niet binnen de lijnen, want kort na zijn hoogtepunt moet hij geblesseerd het veld verlaten. Hoe ernstig zijn knieblessure is zal vandaag moeten blijken.

Wrang voor de Velsenaren was dat de goal van Korpershoek uiteindelijk geen punten opleverde. Nadat de rust was ingegaan met de 1-1 gelijke stand, was het FC Den Bosch dat in de 2e helft goede zaken deed. Al in de 47e minuut schoot Leo Väisänen een vrije trap van Stefano Beltrame binnen en keek Telstar voor de tweede keer deze wedstrijd tegen een achterstand aan.

Het werd nog erger toen Cabral in de 52e minuut met rood moest vertrekken nadat hij de doorgebroken Bouyaghlafen onderuit had gehaald. Uiteindelijk bepaalden Jort van der Sande (78e minuut) en Danny Verbeek (ver in  blessuretijd) de eindstand op 1-4.

Clubrecord
Voor FC Den Bosch betekent het de 8e overwinning op rij, een evenaring van hun clubrecord uit seizoen 2000-2001. Inmiddels staat de club van Kakhi Jordania (de 24-jarige zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania) op de 3e plaats in de Keuken Kampioen Divisie op slechts één punt van koploper GA Eagles.

Telstar staat nu op de 14e plaats met evenveel punten als Volendam, dat een iets beter doelsaldo heeft.

Klik HIER voor het verslag van de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws en het interview met Frank Korpershoek