Telstar en De Graafschap verzuimen aan te sluiten bij top KKD met gelijkspel in Velsen

13 okt , 7:56 Sport
461696376 873580028083506 1777802720616547480 n
Dennis Gouda
VELSEN (ANP) – Zowel Telstar als De Graafschap is er in de eerste divisie niet in geslaagd op aan te sluiten bij de koplopers FC Den Bosch en Helmond Sport. In Velsen eindigde de wedstrijd tussen de Witte Leeuwen en de Superboeren in 2-2 waardoor ze blijven hangen in de subtop.
(boven: Zakaria Eddahchouri  met 2 doelpunten tegen De Graafschap topscorer van de eerste divisie - foto: Dennis Gouda)
Zakaria Eddahchouri opende in de zesde minuut de score voor Telstar, toen hij slim wegliep bij een vrije trap. Daarna kreeg Telstar nog diverse kansen om te voorsprong uit te breiden totdat in de 31e minuut Jesse van de Haar met een hard en laag schot van buiten de zestien de gelijkmaker scoorde. Enkele minuten later was het Mats Seuntjens die De Graafschap uit een hoekschop fraai op voorsprong bracht (1-2).
Tot een kwartier voor tijd wist De Graafschap de voorsprong vast te houden totdat het in de 75e minuut opnieuw Zakaria Eddahchouri was die met zijn tweede treffer van de avond een nederlaag voor Telstar (2-2) wist te voorkomen, en zich meteen meldde als topscorer van de eerste divisie met 8 doelpunten.
De eerstvolgende wedstrijd van Telstar is tegen TOP Oss op vrijdag 18 oktober. De Velsenaren zullen het zonder Youssef El Kachati moeten stellen na zijn vijfde gele kaart.