Vechtsportgala in Sporthal Beverwijk al ruim twintig jaar een begrip

16 okt , 18:28 Sport
dick vrij en debbie keskin foto harm dommisse 1 kopieren
Aangeleverd
BEVERWIJK - Zaterdag 26 oktober aanstaande zit Sporthal Beverwijk weer bomvol met vechtsportliefhebbers. De snelst groeiende en inmiddels grootste vechtsport in Nederland heeft inmiddels een NOC*NSF-status en waar voorheen vaak het publiek nog bestond uit mensen uit de zelfkant van de samenleving heeft dit stigma inmiddels plaats gemaakt voor een avondje uit voor het hele gezin. Kickboksen is uitgegroeid tot een populaire kijksport.
(foto boven: Dick Vrij en Debbie Keskin - Foto Harm Dommisse)
Veel vechters uit de regio
De stuwende krachten achter het jaarlijkse Kickboksgala dat al ruim twintig jaar in Sporthal Beverwijk wordt georganiseerd zijn Dick Vrij en Debbie Keskin van Cardio Fitness Beverwijk, waarin de vechtsportafdeling Team Spirit is gevestigd. Ook dit jaar geeft het duo weer veel vechters uit de regio de kans om te schitteren op een groots opgezet vechtsportgala waar men zich voor even waant bij de K-1 in Japan.
Grootheid
Dick Vrij, zelf een grootheid in de wereld van de vechtsport, heeft twee vechters op het programma staan waarvan er één – Amir Al Amir – de hoofdpartij vecht. Aanstormend talent Youssef El Jaghaoui komt eveneens in actie op 26 oktober aanstaande. Dick Vrij: “Dit jaar hebben wij wat minder vechters op het programma dan in de voorgaande edities. Er zijn een aantal vechters geblesseerd en op dit evenement plaatsen wij geen jeugd. Er komt weer een lichting met talent aan, maar ik heb met mijn trainers Brian en Wesly Douwes en Mario Borzic besloten nog even te wachten totdat ze er echt klaar voor zijn. Het programma ziet er dit jaar echt super uit. Amir Al Amir, die in de hoofdpartij staat, krijgt een zware tegenstander. Yasin Guren, afkomstig van Gym Royal uit Amsterdam is een kneiterharde vechter met een KO in beide vuisten. Amir moet vanaf de eerste minuut scherp zijn”, aldus de oud-vechter die nog steeds een grote bekendheid in Japan geniet.
GLORY
Zijn partner Debbie Keskin vult hem aan: “Het is jammer dat Jos van Belzen dit jaar ontbreekt. Hij heeft zowat alle edities meegedaan vanaf zijn 9e jaar en hij is doorgedrongen tot de top van het kickboksen met een contract bij GLORY. Daarom zou het mooi zijn als hij weer een thuiswedstrijd zou vechten. Een blessure houdt hem helaas aan de kant, maar het wedstrijdprogramma is desondanks dit jaar van een uitzonderlijk hoog niveau. Alle ogen zijn nu gericht op Aimir Al Amir.”
Amir Al Amir - Foto Gewoonmeer Fotografie
Aangeleverd
Amir Al Amir - Foto Gewoonmeer Fotografie
Goede reputatie
Voor de organisatie van het inmiddels befaamde vechtsportgala werken Debbie en Dick al jaren samen met vechtsportbedrijf RINGS, dat zorgt voor de organisatie en de aansturing van het evenement. Debbie Keskin: “RINGS is al decennia lang een organisatie met een goede reputatie die weet dat een vechtsportgala onder de loep ligt bij de gemeentelijke overheden. Er wordt nauw samengewerkt met de Nederlandse Vechtsportautoriteit en risicowedstrijden komen niet op het programma. Alle vechters worden ook gescand op hun achterban. De sfeer is al jaren superfijn en sportief. Wij gaan er vanuit dat dit ook weer het geval zal zijn op 26 oktober.” Kaarten voor het evenement zijn onder andere verkrijgbaar bij Cardio Fitness Beverwijk.