55+

‘BeverwijkvoorElkaar’ zoekt deelnemers voor telefooncirkel

Foto: Pixabay

BeverwijkvoorElkaar, onderdeel van Stichting Welzijn Beverwijk, zoekt deelnemers voor de telefooncirkel.

De telefooncirkel kun je zien als een gecombineerd sociaal- èn alarmnetwerk. Allereerst kan het iedere dag bellen en gebeld worden ertoe bijdragen dat men zich minder eenzaam voelt en, misschien wel nòg belangrijker, de wetenschap dagelijks te worden gebeld geeft een gevoel van veiligheid aan  mensen die bang zijn dat  hen iets kan overkomen zonder dat iemand er achter komt dat er iets mis is. En dat is ook terecht! Als iemand in de cirkel de telefoon niet beantwoord wordt er ook meteen actie ondernomen.

Elkaars alarmsysteem
Een telefooncirkel bestaat uit een aantal mensen en werkt als volgt: een vrijwilliger van BeverwijkvoorElkaar belt de eerste persoon van de cirkel, deze belt de volgende enz. Tot slot belt de laatste deelnemer weer de vrijwilliger van de telefooncirkel en daarmee is de cirkel rond. Als iemand in de cirkel niet opneemt, weten men dat er iets mis kan zijn en wordt er actie ondernomen. Zo vormen de deelnemers aan de telefooncirkel elkaars alarmsysteem.

Er is een ochtend- en een avondcirkel. Deelname is kosteloos. Men betaalt alleen de eigen telefoonkosten. Aanmelden kan bij BeverwijkvoorElkaar op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur via telefoonnummer 0251–222222.

Reacties