55+

Op stap met de BoodschappenPlusBus in augustus naar o.a. Texel, Paleis Soestdijk, Landgoed Hoenderdaell en de Egmondse Abdij

Foto: Wim Meijer Fotografie

De uitstapjes van de BoodschappenPlusBus voor de maand september zijn bekend. Zo wordt er o.a. een bezoek gebracht aan Texel, Paleis Soestdijk, Landgoed Hoenderdaell  en de Egmondse Abdij

Hieronder het complete programma van de BoodschappenPlusBus van de maand september.

Boodschappen/winkelen:

 • Boodschappen doen op het Martoterrein:  op maandag 4,12,19 en 26 september. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties). U kunt zich gedurende de hele maand opgeven voor het boodschappen doen. Voor een boodschappenrit moeten zich minimaal 5 personen aanmelden.
 • Martkdag in Heemskerk: Vrijdag 9, 16, 23 en 30 september. Rondje over de markt met mogelijkheid tot boodschappen doen bij de Jumbo of even rondstruinen bij Action. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties). Wim Meijer Fotografie5I5A6649

Uitstapjes

 • Donderdag 1 september Citytour Hoorn en bezoek kaasmarkt
  Een prachtige stadstour die het verleden én het heden van Hoorn laat zien, de Gouden Eeuw Rondrit. We lunchen bij Grand café Winston.Ook brengen een bezoek aan de kaasmarkt. U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 39,00 (inclusief City tour en lunch).
  kaas
 • Dinsdag 6 september Uitwaaien met Strandrups “de Vrijbuiter” in Noordwijk
  Met het strandrupsvoertuig maken wij een tocht op het strand van Noordwijk bij Langevelderslag. Wij gebruiken een lunch rond 13.00 uur bij strandrestaurant Nederzandt en daarna stappen we om 14.45 uur in de Rups. De strandtocht duurt ongeveer 1 uur. Tijdens de rit laten wij u genieten van alles wat op en om het strand te zien is. Een goede raad: neem warme kleding mee. Bij slecht weer gaat de tocht niet door. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 35,00 (inclusief lunch en strandtocht).
 • Woensdag 7 september Bezoek Paleis Soestdijk en park
  Een bezoek aan Paleis Soestdijk is een unieke belevenis. Tijdens uw bezoek leert u Paleis Soestdijk kennen waarin prins Bernhard en prinses Juliana lange tijd hebben gewoond. De originele sfeer is zoveel mogelijk behouden gebleven. Het gebouw is authentiek en bijna zeventig jaar intensief bewoond. Dit maakt het tot een kwetsbaar onderdeel van ons cultureel erfgoed. Paleis Soestdijk krijgt binnenkort een nieuwe bestemming. Maar niet voordat we nog een keer feest vieren. Het is BAL! op Paleis Soestdijk, een tentoonstelling van 40 kunstenaars en ontwerpers. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! Voor dit uitstapje moet u goed ter been zijn. U wordt opgehaald tussen 09.15 uur en 10.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 39,50 (inclusief entree en “picknick lunch”).
  Wim Meijer Fotografie_Soestdijk
 • Donderdag 8 september Route door Gooi en Vechtstreek
  Muiden, Nieuwersluis, Lage Vuursche, Kortenhoef, Vreeland. Landhuizen en theehuisjes vind je langs de Vecht aan het water, met idyllische doorkijkjes en grote landhuizen met prachtig aangelegde tuinen. Elk hoekje langs de Vecht heeft zijn eigen karakter. Het is en mooi stukje Nederland. Dorpjes met smalle straten, of weidse oevers. Tijdens deze tocht gaan we genieten van een lekkere lunch aan het water. Gelegen in een rijksmonument aan de rivier de Vecht tussen Maarssen en Breukelen is Buitenplaats Geesberge met zijn eigen grote terras en aanlegsteiger een bijzondere locatie, waarvan het pand en de omgeving historie en gezelligheid uitstralen. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 34,50 (inclusief lunch).
 • Dinsdag 13 september Stoomgemaal “De Cruquius”
  Stoomgemaal “De Cruquius” uit 1849, een industrieel monument van wereldformaat. Samen met de stoomgemalen “Leeghwater” en “Lijnden” pompte de Cruquius van 1849 tot 1852 het Haarlemmermeer leeg en hield daarna de ontstane polder droog tot 1912. Op het nippertje ontsnapte dit unieke stoomgemaal aan de sloop, door de op 22 oktober 1934 opgerichte “Stichting De Cruquius”, die er een museum van maakte. Na dit bezoek gaan we koffie drinken bij Kaatje. Het is daar gezellig en huiselijk en gelegen in Halfweg. U wordt thuis opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 28,00 (inclusief entree en koffie/thee met appelgebak). Kosten met museumkaart: € 20,00.
  Pumping_engine_Cruquius
 • Woensdag 14 september Museum van de 20e Eeuw in Hoorn
  Het Museum van de 20e Eeuw vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs het leven in de vorige eeuw. Neem een duik in je eigen verleden en dat van je (groot)ouders en verbaas je over de vele ontwikkelingen. Het Museum van de Twintigste Eeuw is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn. U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 27,50 (inclusief entree). Kosten met museumkaart: € 19,50.
 • Donderdag 15 september Beeldentuin Nic Jonk met een rondleiding
  In 1965 startte de kunstenaar Nic Jonk samen met zijn vrouw Greet een museum en beeldentuin in het Noord Hollandse dorpje Grootschermer. Nu is het uitgegroeid tot een uniek kunstgebeuren. In het museum zijn naast de beelden, schilderijen, grafiek, keramiek, glas en perspexobjecten van Nic Jonk ook schilderijen en zeefdrukken van Marc Jonk en gedichtenbundels van Greet Jonk te bewonderen. De rondleiding is door het museum, beeldentuin en atelier. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 23,50 (inclusief entree, rondleiding en koffie/thee met schermer koek).
 • Dinsdag 20 september Rondje Texel
  Texel is het grootste Waddeneiland en biedt zonder twijfel de meeste afwisseling. De gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer. Ze worden omringd door heel veel natuur. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 41,00 (inclusief overtocht en lunch).
  Texel_Lighthouse wikipedia
 • Woensdag 21 september Bezoek aan Sint Adelbert abdij in Egmond
  U krijgt een rondleiding door de kaarsenmakerij, pottenbakkerij het museum en de abdijkerk. Na ontvangst met koffie en koek brengt u een bezoek aan de kerk van de Abdij (N.B. de Abdij zelf blijft een gesloten deel). Tijdens de rondleiding hoort u over het ontstaan van de Abdij en de rol die deze door de jaren heen heeft gespeeld in het ontstaan van Holland. Vervolgens gaan we naar de kaarsenmakerij. We laten u zien hoe wij op ambachtelijke wijze kaarsen en keramiek maken. Dit uitje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 16,50 (inclusief rondleiding, koffie/thee met koek).
  11511421896_0990923cca_o
 • Donderdag 22 september Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk
  Museum Broekerveiling, de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast. De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd. Het museum bestaat uit twee gebouwen: gebouw De Toekomst en gebouw Het Verleden. U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur. Wij schatten dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 37,90 (inclusief lunch, museum, expositie, demonstratieveiling en rondvaart). Kosten met museumkaart: € 32,90.
 • Dinsdag 27 september Dierenpark Landgoed Hoenderdaell
  Bekroond als leukste uitje van Noord-Holland. Landgoed Hoenderdaell een diervriendelijk natuurpark waar dieren zowel in gevangenschap als in de vrije natuur leven. De dierenverblijven in het dierenpark staan te midden van een prachtig uitgestrekt natuurgebied. Gepensioneerde circusleeuwen, bruine beren, vrij lopende ringstaartmaki’s op het apeneiland, je vindt het allemaal op dit landgoed. Dit uitje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 09.45 en 10.30 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 31,00 (inclusief entree en “picknick lunch”).
  Wim Meijer Fotografie_hoenderdaell banner
 • Woensdag 28 september Huis van Hilde in Castricum
  In het hart van Huis van Hilde is een indrukwekkende tentoonstelling te zien over de archeologie en de bewoningsgeschiedenis van Noord-Holland. Je kunt er ontdekken hoe mensen vroeger leefden en hoe een archeoloog een heel mensenleven kan reconstrueren met wat er uit de grond komt. In de tentoonstelling sta je letterlijk oog in oog met mensen uit het verleden wanneer je de 14 uitzonderlijke mensfiguren uit verschillende periodes ontmoet; Hilde uit Castricum, Cees de Steentijdman, de Alkmaarse vrouw Brecht, Willem en Hillegonda van Brederode en vele anderen. Archeologen groeven hun skeletten op uit de Noord-Hollandse bodem. Met forensische technieken zijn van een aantal de gezichten gereconstrueerd. De kleding is op originele wijze nagemaakt. Het resultaat is ongekend levensecht. U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 19,50 (inclusief entree, 1 uurs rondleiding, koffie/thee met gevulde koek).
 • Donderdag 29 september Aanschuiven bij de boer in Soest
  De leukste beleef boerderij van Nederland. Het Gagelgat heeft 3 eeuwen boeren historie op een unieke wijze zichtbaar en beleefbaar gemaakt. Laat u terugvoeren naar het boerenleven van 1900 op Het Gagelgat. Gezellig met een kopje koffie en iets lekkers. Genieten van het uitzicht over de polder, de sfeer op de boerderij en een goed gesprek in leuk gezelschap. Een kopje koffie of thee met iets lekkers en als lunch een kop zelfgemaakte soep met een broodje. U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 32,50 (kopje koffie/thee met iets lekker en lunch).
  Gagelgat,_Soest,_wikipedia

 

Voor alle genoemde uitstapjes kunt u zich nog inschrijven. Bel tussen 09.00 en 13.00 uur naar nummer  0251-22 22 22. Graag bij inschrijving aangeven als een rollator moet worden meegenomen. Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

Reacties