55+

Op stap met de BoodschappenPlusBus in oktober naar o.a. Watertuin Waalwijk, Nieuwe Kerk Delft en Gasterij de Kruisberg

Foto: Wim Meijer Fotografie

De uitstapjes van de BoodschappenPlusBus voor de maand oktober zijn bekend. Zo wordt er o.a. een bezoek gebracht aan Watertuin Waalwijk, Nieuwe Kerk Delft, Zee Aquarium Bergen en nog veel meer.

Hieronder het complete programma van de BoodschappenPlusBus van de maand oktober.

Boodschappen/winkelen:

 • Boodschappen doen op het Martoterrein:  op maandag 3, 10, 17, 24 en 31 oktober. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties). U kunt zich gedurende de hele maand opgeven voor het boodschappen doen. Voor een boodschappenrit moeten zich minimaal 5 personen aanmelden.
 • Martkdag in Heemskerk: Vrijdag 7, 14, 21 en 28 oktober. Rondje over de markt met mogelijkheid tot boodschappen doen bij de Jumbo of even rondstruinen bij Action. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties). Wim Meijer Fotografie5I5A6649

Uitstapjes

 • Dinsdag 4 oktober Route naar Watertuin Naaldwijk
  Vandaag brengen we een bezoek aan de eigentijdse Watertuin Naaldwijk, voormalige Japanse Watergarden. De Watertuin bevindt zich te midden van uitgestrekte koikarpervijvers, ruime volières, weelderige bomen en enorme rotsblokken. We genieten van een 3 gangen menu, onbeperkt drinken (inclusief bier, wijn en koffie). Het voor- en nagerecht wordt uitgeserveerd. Voor het hoofdgerecht heeft u vrije keuze.
  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 38,50 (inclusief 3-gangen menu en onbeperkt drinken)
 • Woensdag 5 oktober Met de Jan Plezier naar Gasterij De Kruisberg
  Met de nostalgische paardentram door de duinen naar Gasterij de Kruisberg. In deze mooie omgeving geniet u van een pannenkoek naar keuze inclusief 1 drankje. U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur. Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 25,50 (inclusief rit met de Jan Plezier, 1 pannenkoek en 1 (fris)drankje)wim-meijer-fotografie_kruisberg
 • Donderdag 6 oktober Bezoek aan de Nieuwe kerk in Delft
  Geniet maar van de historische binnenstad, de vele grachten, de gezellige terrassen en vooral een bezoek aan de Nieuwe Kerk is een aanrader. Delft en het Nederlandse Koninklijk Huis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds Willem van Oranje worden bijna alle leden daarvan bijgezet in de koninklijke grafkelders in de Nieuwe Kerk. In 2002 en 2004 nog, vonden drie leden van de Koninklijke Familie hier hun laatste rustplaats. Het praalgraf van Willem van Oranje is wellicht de grootste publiekstrekker van de Nieuwe Kerk. Het kunstwerk bevat veel boeiende symboliek en getuigt van groot respect voor de ‘Vader des Vaderlands’. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 09.15 en 10.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 36,50 (inclusief entree en lunch).
 • Dinsdag 11 oktober De Hoep met pannenkoek eten in Johanna’s Hof
  In bezoekerscentrum De Hoep krijgt u een rondleiding door een van de boswachters. Na afloop van de rondleiding eten we een pannenkoek in Restaurant Johanna’s Hof. U kunt kiezen uit een pannenkoek naturel, met spek, appel of rozijnen. U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur. Wij schatten in dat u rond 14.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 17,50 ( inclusief rondleiding, een pannenkoek en een frisdrankje)
 • Woensdag 12 oktober Bezoek IJmuider Zee- en Havenmuseum ‘de Visserijschool’
  Het museum geeft een beeld van de historie van IJmuiden die begint bij het graven van het Noordzeekanaal rond 1870, de bouw van de pieren en de sluizen. Gebouw ´De Visserijschool´, waarin het museum is gevestigd, bestaat dit jaar 100 jaar. Het museum staat hierbij stil met een tentoonstelling waarin aan de hand van foto´s, films en materialen een beeld wordt geschetst van wat zich al die jaren heeft afgespeeld binnen en buiten de muren van de school. U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 14,50 ( inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met een gevulde koek). Kosten met museumkaart: € 10,50 ( inclusief entree en koffie/thee met een gevulde koek)
 • Donderdag 13 oktober Floricultura in Heemskerk
  U krijgt een rondleiding door de orchideeën kwekerij in Heemskerk. Na afloop drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee. Ook krijgt u een orchidee mee naar huis. U wordt opgehaald tussen 13.00 en 13.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten € 5,00 (inclusief 1 kopje koffie of thee en 1 orchidee)wim-meijer-fotografie-banner-img_3993
 • Dinsdag 18 oktober Bezoek aan Bergen en het Zee Aquarium
  Wie het mystieke Bergen binnenrijdt begrijpt meteen waarom dit van oorsprong een kunstenaarsdorp is. We maken een wandeling door het centrum. Na de pannenkoekenlunch brengen we een bezoek aan het Zee Aquarium. Ontdek de meest bijzondere vissen, zeedieren en schelpen uit alle windstreken! In het vernieuwde en uitgebreide Zee Aquarium zijn meer dan 300 verschillende vissoorten thematisch te zien. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 33,00 (inclusief entree, pannenkoekenlunch met 1 kopje koffie, thee of frisdrankje)
 • Woensdag 19 oktober Route door Gooi en Vechtstreek
  Muiden, Nieuwersluis, Lage Vuursche, Kortenhoef, Vreeland. Landhuizen en theehuisjes vind je langs de Vecht aan het water, met idyllische doorkijkjes en grote landhuizen met prachtig aangelegde tuinen. Elk hoekje langs de Vecht heeft zijn eigen karakter. Het is en mooi stukje Nederland. Dorpjes met smalle straten, of weidse oevers. Tijdens deze tocht gaan we genieten van een lekkere lunch aan het water. Gelegen in een rijksmonument aan de rivier de Vecht tussen Maarssen en Breukelen is Buitenplaats Geesberge met zijn eigen grote terras en aanlegsteiger een bijzondere locatie, waarvan het pand en de omgeving historie en gezelligheid uitstralen. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 34,50 (inclusief lunch)
 • Donderdag 20 oktober Bezoek aan ‘t putje van Heiloo, Onze Lieve Vrouw ter Nood
  We brengen een bezoek aan de Kapellen, maken een wandeling in het Kapelbos en een bezoek aan de Put. U krijgt hier een rondleiding door de pater of éen van de zusters. In het Oesdom krijgt u een kopje koffie/thee met een plakje cake aangeboden. In het Oesdom is ook een winkel gevestigd, waar boeken en devotionalia worden verkocht. U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 12,50 (inclusief rondleiding, 2 kopjes koffie of thee en 1 plakje cake)
 • Dinsdag 25 oktober Tingieterij Holland in Purmerend
  Een unieke kans om een kijkje te nemen in de keuken de oudste, nog steeds in werking zijnde, Tingieterij van Nederland. Een groot deel van de producten in bronzen vormen waarvan de oudste dateert uit het jaar 1647, wordt daar gegoten. U maakt kennis met het winnen van tin zoals het vroeger ging en nu gaat. Ook ziet u hoe de producten worden gemaakt. Er is ook een mogelijkheid om zelf een lepeltje of miniatuurtje te gieten, kosten € 8,50. Dit mag u natuurlijk mee naar huis nemen. U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 21,00 (inclusief entree en 2 kopjes koffie of thee met 1 appelgebakje)
 • Woensdag 26 oktober Tuincentrum De Boet in Hoogwoud
  De Boet in Hoogwoud is een begrip in Noord-Holland en ver daar buiten. Al meer dan veertig jaar komen tuinfans, doe-het-zelvers, woonliefhebbers, dierenvrienden en iedereen die het leuk vindt om lekker rond te struinen naar het gezellige tuincentrum. U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 16,50 (exclusief consumpties).
 • Donderdag 27 oktober Aanschuiven bij de boer in Soest
  De leukste beleef boerderij van Nederland. Het Gagelgat heeft 3 eeuwen boeren historie op een unieke wijze zichtbaar en beleefbaar gemaakt. Laat u terugvoeren naar het boerenleven van 1900 op Het Gagelgat. Gezellig met een kopje koffie en iets lekkers. Genieten van het uitzicht over de polder, de sfeer op de boerderij en een goed gesprek in leuk gezelschap. Een kopje koffie of thee met iets lekkers en als lunch een kop zelfgemaakte soep met een broodje. U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 32,50 (1 kopje koffie of thee met iets lekker en een lunch)gagelgat_soest_wikipedia

Voor alle genoemde uitstapjes kunt u zich nog inschrijven. Bel tussen 09.00 en 13.00 uur naar nummer  0251-22 22 22. Graag bij inschrijving aangeven als een rollator moet worden meegenomen. Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

Reacties