55+

Op stap met de BoodschappenPlusBus in november naar o.a. Dierenpark Van Blanckendaell, Ikea, Utrechtse Heuvelrug en Spoorwegmuseum

Foto: Wim Meijer Fotografie

De uitstapjes van de BoodschappenPlusBus voor de maand november zijn bekend. Zo wordt er o.a. een bezoek gebracht aan Dierenpark Van Blanckendaell, Ikea, Utrechtse Heuvelrug, Vlindorado, Floricultura en het Spoorwegmuseum

Hieronder het complete programma van de BoodschappenPlusBus van de maand november.

Boodschappen/winkelen:

 • Boodschappen doen op het Martoterrein:  op maandag 7, 14, 21 en 28 november . Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties). U kunt zich gedurende de hele maand opgeven voor het boodschappen doen. Voor een boodschappenrit moeten zich minimaal 5 personen aanmelden.
 • Martkdag in Heemskerk: Vrijdag 4, 11, 18 en 25 november. Rondje over de markt met mogelijkheid tot boodschappen doen bij de Jumbo of even rondstruinen bij Action. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties). Wim Meijer Fotografie5I5A6649

Uitstapjes

 • Dinsdag 1 november Naar Ikea Haarlem
  Gezellig winkelen bij Ikea Haarlem. In het restaurant is gelegenheid om een kopje koffie of thee met iets lekker te gebruiken.
  U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 8,50 (exclusief consumpties)

  (foto: Google maps)
  (foto: Google maps)
 • Woensdag 2 november Dierenpark Van Blanckendaell in Tuitjenhorn
  Wist u dat het schilderachtige dorp “Tuitjenhorn” een dierenpark bezit? We gaan naar het unieke Van Blanckendaell Park in Tuitjenhorn en ontdekken hoe dieren uit alle werelddelen gezellig met elkaar samenleven. Als we de mascotte van het park, Arie de Ara, volgen komen we alles te weten over de ‘Blanckendaellse beestenboel’. Naast vele dieren in de Zoo, vind je in het park ook een museum met historische landbouwwerktuiten, een speeltuin, een gezellige Cafetaria en diverse terrasjes.
  U wordt opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 26,50 (inclusief entree met koffie arrangement)

  (foto: Wim Meijer Fotografie)
  (foto: Wim Meijer Fotografie)
 • Donderdag 3 november Route door Gooi en Vechtstreek
  Muiden, Nieuwersluis, Lage Vuursche, Kortenhoef, Vreeland. Landhuizen en theehuisjes vind je langs de Vecht aan het water, met idyllische doorkijkjes en grote landhuizen met prachtig aangelegde tuinen. Elk hoekje langs de Vecht heeft zijn eigen karakter. Het is en mooi stukje Nederland. Dorpjes met smalle straten, of weidse oevers. Tijdens deze tocht gaan we genieten van een lekkere lunch aan het water. Gelegen in een rijksmonument aan de rivier de Vecht tussen Maarssen en Breukelen is Buitenplaats Geesberge met zijn eigen grote terras en aanlegsteiger een bijzondere locatie, waarvan het pand en de omgeving historie en gezelligheid uitstralen. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
  U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 34,50 (inclusief lunch)
 • Dinsdag 8 november Route Utrechtse Heuvelrug
  Tijdens deze route komen we o.a. langs fraaie buitenplaatsen als Slot Zeist, Huis Doorn, Kasteel Rhijnhauwen en De Piramide van Austerlitz. We gebruiken de lunch in Lage Vuursche. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
  U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 39,00 ( inclusief lunch)
 • Woensdag 9 november Vlinder- en vogeltuin Vlindorado in Waarland
  Een overdekt vlinderparadijs van ruim 1750 m² waar de vlinders vrolijk rondfladderen langs de vele bloeiende planten en waterpartijen. In februari 2014 is daar een nieuwe belevenis aan toegevoegd: de vogeltuin. Een grote inloop volière van 250 m² met vele kleurige tropische (zang)vogels.
  U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 29,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appelgebak) lindorado
 • Donderdag 10 november Bezoek Bergen en Zee Aquarium Bergen aan Zee
  Het vernieuwde Zee Aquarium in Bergen aan Zee met daaraan voorafgaand een bezoek aan het mooie dorp Bergen. Ontdek de meest bijzondere vissen, zeedieren en schelpen uit alle windstreken! In het vernieuwde en uitgebreide Zee Aquarium zijn meer dan 300 verschillende vissoorten thematisch te zien: laat u meevoeren door de Amazonejungle langs de piranha’s en griezelreptielen, via de Atlantische oceaan, tropische wateren en Middellandse Zee naar de Noordzee en ontdek de meest fantastische vissen en spannende zeedieren! Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
  U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 33,00 (inclusief entree en pannenkoekenlunch met 1x koffie, thee of frisdrankje)
 • Dinsdag 15 november Het Spoorwegmuseum in Utrecht
  Elke derde dinsdag van de maand is er in Het Spoorwegmuseum een plusdag met een nostalgisch programma voor senioren. Bij een bezoek aan het museum krijgt u een rondleiding en lezing. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!U wordt opgehaald tussen 09.15 en 10.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 41,00 (inclusief entree en picknick lunch) Kosten museumkaart: € 25,00 (inclusief entree en “picknick” lunch)

  (foto: Wikipedia)
  (foto: Wikipedia)
 • Woensdag 16 november Imkerij ’t Schuurtje Loosdrecht
  Op dit mooie plekje worden we ontvangen met een kopje koffie of thee met iets lekkers.Tijdens deze excursie hoort u meer over het boeiende leven van de honingbij. U kunt een kijkje nemen bij de bijenkorven en ziet u hoe de bijen leven. In de landwinkel staat een proeverij klaar met verschillende honing en honingmede. Na afloop gaat u op de wijze van de imker een mooie bijenwaskaars maken.
  U wordt opgehaald tussen 12.00 uur en 12.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 30,00 (inclusief koffie/thee met iets lekkers, proeverij en bijenwaskaars maken)
 • Donderdag 17 november Floricultura in Heemskerk
  U krijgt een rondleiding door de orchideeën kwekerij in Heemskerk. Na afloop drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee. Ook krijgt u een orchidee mee naar huis.
  U wordt opgehaald tussen 13.00 en 13.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten € 5,00 (inclusief 1 kopje koffie of thee en 1 orchidee)

  (foto: Wim Meijer Fotografie)
  (foto: Wim Meijer Fotografie)
 • Zondag 20 november Tuincentrum Het Oosten in Aalsmeer
  Het grootste tuincentrum van Nederland! In het tuincentrum vindt u alles wat u nodig heeft voor uw tuin is vanaf deze maand helemaal in kerstsfeer gehuld . Tussen het winkelen door kunt we even pauze houden in het tuincafé met een kopje koffie en misschien wel iets lekkers. U dient er rekening mee te houden dat het druk kan zijn.
  U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 13,50 (exclusief consumpties)
 • Dinsdag 22 november Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik
  Kom proeven van vroeger! In het historische centrum van Medemblik vindt u het bakkerijmuseum “De oude bakkerij”. In de geur van verse koek proeft u letterlijk de sfeer van vroeger. Geniet van een heerlijk kopje koffie met vers gebakken koek, een leuke en leerzame rondleiding waarbij diverse bakkers demonstraties geven of steek zelf de handen uit de mouwen. Voor dit uitstapje moet u goed ter been zijn! Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
  U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 25,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met koek) Kosten museumkaart: € 18,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met een koek)

  (foto: Wikipedia)
  (foto: Wikipedia)
 • Woensdag 23 november Tuincentrum Osdorp
  In dit gezellige tuincentrum vindt u het grootste Lemax miniatuur kerstdorp van Nederland. Het kerstdorp staat vol met meer dan 200 prachtige kersthuisjes uitgestald in diverse dorpen en in verschillende thema’s. In het kerstdorp vindt u o.a. een miniatuur haven met aangrenzend een echte waterval, een kleurrijke en bewegende miniatuur kermis, een prachtige miniatuur gracht en nog veel meer!
  U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 11,00 ( exclusief consumpties)
 • Donderdag 24 november Hoedenmuseum “Zet ‘m op”
  Sinds 2001 stelt Wil Gorter haar hoedenverzameling tentoon voor het publiek. Ze verzamelt 20 jaar hoeden en alles wat ermee te maken heeft. Zoals hoedenspelden, dozen, platen, boeken, tijdschriften enz. Inmiddels is haar verzameling uitgegroeid tot zo’n 400 hoeden. Er zijn een aantal hoeden die u kunt passen. Ze vertelt op een grappige manier over de hoeden.
  U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 32,00 (inclusief entree en koffie/thee met gebak)

  (foto: Hoedenmuseum)
  (foto: Hoedenmuseum)
 • Dinsdag 29 november Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
  Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Presenteer zelf het nieuws of stel een journaal samen of ontdek hoe het weerbericht er in 1955 uitzag. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! Dankzij een kortingsactie kunnen wij dit uitstapje deze keer tegen een gereduceerde prijs aanbieden.
  U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 37,00 (inclusief entree en lunch)

  (foto: Wikipedia)
  (foto: Wikipedia)
 • Woensdag 30 november Lunchproeverij in Het Ruiterhuys in Castricum
  Het Ruiterhuys is gevestigd in een traditioneel gebouwde houten “schuur” met dikke eiken balken en gebinten. Het geheel is landelijk en stoer ingericht en heeft door de altijd brandende open haard een warme en uitnodigende sfeer. De inrichting bestaat uit natuurlijke materialen met houten tafels en comfortabele stoelen. De twee verdiepingen van Het Ruiterhuys zijn met elkaar verbonden door een houten boomstamtrap van dikke delen. Hier genieten we van een lunchproeverij.
  U wordt opgehaald tussen 11.15 en 12.00 uur. Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 24,50 (inclusief lunchproeverij met 1 kopje koffie of thee of 1 glas melk)

Voor alle genoemde uitstapjes kunt u zich nog inschrijven. Bel tussen 09.00 en 13.00 uur naar nummer  0251-22 22 22. Graag bij inschrijving aangeven als een rollator moet worden meegenomen. Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

Reacties