55+

Op stap met de BoodschappenPlusBus in december naar o.a. tuincentra, kerstallen-tentoonstellingen, kerstmarkten en musea

Foto: Wim Meijer Fotografie

De uitstapjes van de BoodschappenPlusBus voor de maand december zijn bekend. Zo wordt er o.a. een bezoek gebracht aan de kerststallen-tentoonstelling in de Abdij van Egmond en in Monnickendam, de grootste kerstmarkt van Noord-Holland in Amstelveen en diverse tuincentra in kerstsfeer.

Hieronder het complete programma van de BoodschappenPlusBus van de maand december.

Boodschappen/winkelen:

 • Boodschappen doen op het Martoterrein:  op maandag 5, 12 en 19 december. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties). U kunt zich gedurende de hele maand opgeven voor het boodschappen doen. Voor een boodschappenrit moeten zich minimaal 5 personen aanmelden.
 • Martkdag in Heemskerk: Vrijdag 2, 9 en 16 december. Rondje over de markt met mogelijkheid tot boodschappen doen bij de Jumbo of even rondstruinen bij Action. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties). Wim Meijer Fotografie5I5A6649

Uitstapjes

 • Donderdag 1 december Rondleiding en Lunchconcert in Amsterdam
  Neem een kijkje achter de schermen. De rondleiding door het Muziekgebouw aan ‘t IJ biedt een fraaie blik voor en achter de schermen van één van de modernste concertzalen ter wereld. Een concert in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam, het Nationaal Muziekinstrumentenfonds of het Prinses Christina Concours.
  U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 29,00 (inclusief rondleiding, concert en “picknick” lunch)
 • Dinsdag 6 december Route watertuin Naaldwijk
  Vandaag brengen we een bezoek aan de eigentijdse Watertuin Naaldwijk, voormalige Japanse Watergarden. De Watertuin bevindt zich te midden van uitgestrekte koikarpervijvers, ruime volières, weelderige bomen en enorme rotsblokken. We genieten van een 3 gangen menu, onbeperkt drinken (inclusief bier, wijn en koffie). Het voor- en nagerecht wordt uitgeserveerd. Voor het hoofdgerecht heeft u vrije keuze. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
  U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 38,50 (inclusief 3 gangen menu en onbeperkt drinken)
 • Woensdag 7 december Kerststallen bij de Abdij van Egmond
  De tentoonstelling van kerststallen en -groepen, afkomstig uit alle werelddelen, trekt elk jaar een groot aantal bezoekers naar de Abdij van Egmond. Tijdens de tentoonstelling genieten we ook van 1 kopje koffie/thee met iets lekkers.
  U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur. Wij schatten in dat u rond 16.15 uur weer thuis bent. Kosten: € 12,50 (inclusief 1 kopje koffie/thee en met iets lekkers) 11485524883_9ccb31309d_o-1
 • Donderdag 8 december De Warme Witte Winter Weken in Soest
  Hét Soesterse winterevenement dat bol staat van authentieke, winterse gezelligheid voor jong en oud. Het gehele terrein van tuinadviescentrum ’t Vaarderhoogt is dan herschapen tot sprookjesachtig dorp in Anton Pieck stijl. De levende kerststal is beroemd tot in alle windstreken. Bij het podium op het smulplein kan de bezoeker genieten van optredens van artiesten, koren en bands. Daar zijn ook de smulhuisjes te vinden: poffertjes, oliebollen, snert, worst, drankjes en meer. In de overdekte kassen van het centrum is een enorm kerstkoophuis ingericht. Daar kan men werkelijk alles vinden wat er nodig is om de kerstperiode nog gezelliger aan te kleden. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
  U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 21,00 (exclusief lunch en consumpties)
 • Dinsdag 13 december Kerst bij Tuincentrum de Boet
  Ben je dol op kerstmarkten en winterfairs? Ga dan zeker een kijkje nemen bij de gezellige kerstshow. Het is ongelooflijk hoeveel er te zien is. Met sfeervolle kerstmuziek op de achtergrond word je als vanzelf langs de speciale kerstroute geleid. De route voert langs kerstbomen, kerststallen, kerstverlichting, kerstversiering, kerstminiaturen, kersttreintjes, kerstmannen, sneeuwpoppen, kerstballen, ijsbloemen, kerstdecoraties in alle kleuren van de regenboog en nog véél meer!
  U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent.Kosten: € 16,50 (exclusief consumpties)
 • Woensdag 14 december Kerststallen Monnickendam
  De kerststallententoonstelling en bijbehorende looproute biedt bezoekers honderden kerststallen uit de hele wereld. Kleine, grote, moderne en historische kerststallen staan opgesteld in tientallen vensters en etalages, die met elkaar verbonden zijn door een wandelroute in de sfeervolle, historische binnenstad van Monnickendam. Het paradepaardje is de levensgrote kerststal, die onder de Waegh te bewonderen is. Voor dit uitstapje moet u goed ter been zijn!
  U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00uur weer thuis bent. Kosten: € 15,00 (exclusief consumpties)11485526563_e90dffa214_o
 • Donderdag 15 december Bezoek aan het museum “Van Draaiorgel tot Antiek”
  Het draaiorgel hoort bij Nederland, net als tulpen en klompen. Als u in de stad loopt, hoort u vaak deze gezellige muziek. Staat u ook wel eens stil bij een draaiorgel? Er is zoveel op en aan een draaiorgel te zien! Deze middag vertellen de eigenaren van het museum, Ria en Jan Groot, u alles over de techniek en muziek van de draaiorgels die ze hebben. Ria maakt zelf de muziek van het draaiorgel en ze geeft uitleg hoe dit gemaakt wordt.
  U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 22,00 (inclusief rondleiding en 1 kopje koffie/thee met een koek)

  (foto: pixabay)
  (foto: pixabay)
 • Dinsdag 20 december De Warme Witte Winter Weken in Soest
  Hét Soesterse winterevenement dat bol staat van authentieke, winterse gezelligheid voor jong en oud. Het gehele terrein van tuinadviescentrum ’t Vaarderhoogt is dan herschapen tot sprookjesachtig dorp in Anton Pieck stijl. De levende kerststal is beroemd tot in alle windstreken. Bij het podium op het smulplein kan de bezoeker genieten van optredens van artiesten, koren en bands. Daar zijn ook de smulhuisjes te vinden: poffertjes, oliebollen, snert, worst, drankjes en meer. In de overdekte kassen van het centrum is een enorm kerstkoophuis ingericht. Daar kan men werkelijk alles vinden wat er nodig is om de kerstperiode nog gezelliger aan te kleden.
  U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 21,00 (exclusief lunch en consumpties)

 • Woensdag 21 december Amsterdam Lookout
  Kent u het oude Shell-gebouw aan de overkant van het IJ nog? Dat is tegenwoordig A’DAM Lookout. Hier heeft u een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over Amsterdam. U kunt het historische centrum van de stad met de grachten zien, de dynamische haven en het unieke polderlandschap. De interactieve tentoonstelling over Amsterdams geschiedenis en cultuur geeft achtergrond informatie bij wat je allemaal ziet vanaf de Amsterdam toren. Op het dak staat Europa’s grootste schommel. Na dit letterlijke hoogtepunt wandelen we naar Eye aan de overkant van de weg. Hier drinken we nog wat in het restaurant met uitzicht over het IJ. Dankzij een kortingsactie kunnen wij dit uitstapje deze keer tegen een gereduceerde prijs aanbieden!
  U wordt opgehaald tussen 12.15 uur en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur thuis zult zijn. Kosten: € 28,00 (inclusief digitale foto, een A’DAM goodie, exclusief consumpties).amsterdam_panorama1-banner
 • Donderdag 22 december Kerstmarkt Winter Village in Amstelveen
  40 chalets in winterse sferen! Zodra je het stadshart nadert, zal het winterse gevoel je tegemoet komen. Bezoekers kunnen hun hart ophalen en heerlijk struinen langs gezellige chalets. De ijsbaan en het restaurant maken het helemaal compleet!
  U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 14,00 (exclusief consumpties)

Voor alle genoemde uitstapjes kunt u zich nog inschrijven. Bel tussen 09.00 en 13.00 uur naar nummer  0251-22 22 22. Graag bij inschrijving aangeven als een rollator moet worden meegenomen. Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

Reacties