55+

Op stap met de BoodschappenPlusBus in april naar o.a. Keukenhof, het Bloemencorso, Paleis Soestdijk en Gasterij de Kruisberg

Foto: Wim Meijer Fotografie

De uitstapjes van de BoodschappenPlusBus voor de maand april zijn bekend. Zo wordt er o.a. een bezoek gebracht aan Keukenhof, het Bloemencorso van de Bollenstreek, Paleis Soestdijk en Gasterij de Kruisberg.

Hieronder het complete programma van de BoodschappenPlusBus van de maand april:

Boodschappen/winkelen:

 • Boodschappen doen op het Martoterrein:  op maandag 3, 10 en 24 april. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties). U kunt zich gedurende de hele maand opgeven voor het boodschappen doen. Voor een boodschappenrit moeten zich minimaal 5 personen aanmelden.
 • Martkdag in Heemskerk: Vrijdag 7 en 14 april. Rondje over de markt met mogelijkheid tot boodschappen doen bij de Jumbo of even rondstruinen bij Action. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties). Wim Meijer Fotografie5I5A6649

Uitstapjes

 • Dinsdag 4 april Loods 5 en Tuincentrum Overvecht Zaandam
  Wilt u inspiratie opdoen voor uw inrichting van huis of tuin? Of bent u op zoek naar accessoires voor binnen of voor buiten, of misschien een nieuwe tuinstoel? Vandaag bezoeken we het moderne woonwarenhuis Loods 5 en Tuincentrum Overvecht.

  (foto: Google maps)

  Op beide locaties is er gelegenheid om een kopje koffie of thee met iets lekkers te nuttigen.
  U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 9,00 (exclusief consumpties)

 • Woensdag 5 april Keukenhof *
  Het Keukenhof thema voor 2017 is “Dutch Design”. Bekende kunstenaars en ontwerpers, zoals Mondriaan en Rietveld, hebben de basis gelegd voor Dutch Design. Zij zijn de inspiratiebron voor dit thema. Dutch Design is verwerkt in het bloembollenmozaïek, een van de hoogtepunten in het themajaar.

  (foto: Wim Meijer Fotografie)

  Daarnaast zijn de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen en twee van de inspiratietuinen ook aan dit thema gewijd. De Mondriaantuin met zijn primaire vierkante kleurvlakken is een trekpleister.
  U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 37,50 (inclusief entree en “picknick” lunch)

 • Donderdag 6 april Het Grootmoederstijd- en Motorenmuseum
  Het Grootmoederstijd en Motorenmuseum is een museum dat allerlei dingen uit grootmoederstijd en antieke motoren tentoonstelt. Daarnaast kun je bijvoorbeeld genieten van oude brandweerwagens, tractor Ford uit 1948 en een wals van Ballast Nedam uit 1927 bewonderen. Het gaat om stationaire industrie-, landbouw- en scheepsmotoren. Een heel groot aantal is op verzoek draaiend te zien. Op de enorme bovenverdieping zijn allerlei authentieke winkeltjes te bezichtigen, onder andere : Hoeden, Kapper, Kruidenier, Kleding en vele andere dingen uit grootmoederstijd. Ook is er een schoenmakerswerkplaats uit de 50’er jaren te vinden.
  U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 28,00 (entree en 2 kopjes koffie of thee met een appelgebakje)

 • Dinsdag 11 april De Nieuwe Waterweg en de Maeslantkering
  Het Keringhuis, Publiekscentrum Water is hét informatiecentrum over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland en over de indrukwekkende Maeslantkering. Rotterdam en de haven zijn onafscheidelijk. En zonder de Nieuwe Waterweg hadden stad en haven nooit zo groot geworden. Daar waar de Nieuwe Waterweg de belangrijkste vaarweg is van het land, herbergt zij aan haar oevers ook ’s werelds grootste beweegbare stormvloedkering. De Maeslantkering bij Hoek van Holland is het sluitstuk van de Deltawerken en beschermt zo’n 2 miljoen mensen in de regio Rotterdam-Rijnmond tot en met de Drechtsteden bij extreem hoogwater.

  (foto: Wikipedia)

  Tijdens de rondleiding maakt u kennis met het Nederlandse watermanagementbeleid en kunt u de bouwwerken van dichtbij bewonderen.
  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten € 38,00 (entree, rondleiding en lunch)

 • Woensdag 12 april Zaanse Schans met Rondvaart
  De Zaanse Schans is één van de mooiste stukjes Nederland. Hier maakt u actief onderdeel uit van een levendige en zeer fraaie woon-werk buurt uit de 18e en 19e eeuw. Er is zoveel te zien, proeven, ruiken en beleven! Tijdens de rondvaart vertelt de kapitein u veel wetenswaardigheden over de Zaanse huizen en molens en hun karakteristieke eigenschappen.
  U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 23,00 (inclusief rondvaart en “picknicklunch”)

  Zaanse Schans (Foto: Wim Meijer Fotografie)
 • Donderdag 13 april Zilvermuseum met zilversmederij Schoonhoven 
  In de Zilversmederij zijn er zilver- en goudsmeden aan het werk. De werkplekken van de zilversmeden zijn origineel en het publiek kan de smeden letterlijk op de vingers kijken bij hun kunstzinnige arbeid. De bezoekers van het museum kunnen meemaken hoe zilveren kunst- en gebruiksvoorwerpen worden vervaardigd.
  Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven organiseert samen met Museum Rijswijk de simultaantentoonstelling CROWNED! Dress to impress with Royal designs.

  (foto: Zilvermuseum – Youtube)

  Nederland bezit honderden kronen en tiara’s in particuliere collecties en musea. De expositie toont de meest bijzondere van deze kronen, tiara’s, diademen en andere hoofdbedekkingen die bedoeld zijn voor speciale gelegenheden, uit alle hoeken van de wereld.
  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 weer thuis bent. Kosten: € 35,00 (inclusief entree, “picknick lunch” en 1 kopje koffie/thee met appelgebak)

 • Dinsdag 18 april Dijk en Duinroute, lunchen en informatiecentrum Kust Petten
  Dijken en duinen zijn twee bondgenoten in de strijd tegen het water. Deze route gaat langs Warmenhuizen, Dirkshorn, Valkkoog, Schagen, Julianadorp, Callantsoog en Petten. In Callantsoog gaan we lunchen bij Grand café De Foyer. Daarna rijden we door naar Petten om een bezoek te brengen aan het informatiecentrum Kust.
  U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 34,00 (inclusief lunch en rondleiding informatiecentrum)
 • Woensdag 19 april Aalsmeerderrondvaart in een overdekte praam
  We maken een verrassende vaartocht. We varen een uur door de Ringvaart, de ondiepe slootjes en meertjes. De schipper vertelt het verhaal over het ontstaan van het poldergebied rondom Aalsmeer en Schiphol. Aalsmeer Oost heeft een uniek natuurgebied waar u tussen eilandjes doorvaart waar seringen gekweekt worden. De boot is een originele overdekte houten praam. Het is een smalle, eenvoudige boot, waardoor het wat lastig manoeuvreren is. Om 12.00 uur schepen we in en aansluitend hebben we een lunch geboekt in het gezellige Grand Café Centennial.

  (foto: Aalsmeer Rondvaart)

  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 10.00 uur en 10.45 uur. Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 34,00 (inclusief rondvaart en lunch, bestaande uit soep, broodjes en koffie/thee).

 • Donderdag 20 april Hermitage *
  Honderd jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie opent de Hermitage Amsterdam de exclusieve tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie. Het einde van een monarchie. Films, foto’s, schilderijen, toegepaste kunst en historische documenten vertellen het indrukwekkende en aangrijpende verhaal van het mondaine St.Petersburg en de bloeiende kunst aan het begin van de twintigste eeuw, het tsarenpaar Nicolaas II en Alexandra. Heel nabij komen de laatste levensjaren van het tsarengezin, tot aan hun moord. 1917: hét kantelpunt in de Russische geschiedenis.
  U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 29,50 (inclusief entree).
 • Vrijdag 21 april Met de Jan Plezier naar Gasterij De Kruisberg
  Met de nostalgische paardentram door de duinen naar Gasterij de Kruisberg. In deze mooie omgeving geniet u van een pannenkoek naar keuze inclusief 1 drankje.
  U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur. Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 25,50 (inclusief rit met de Jan Plezier, 1 pannenkoek en 1 (fris)drankje)

  (foto: Wim Meijer Fotografie)
 • Zaterdag 22 april Bloemencorso Bollenstreek
  Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft. Na de lunch bij “de Oude Tol” gaan we genieten van het Bloemencorso dat langs rijdt.

  (foto: Wim Meijer Fotografie)

  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur. Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 26,00 (inclusief lunch)

 • Dinsdag 25 april Keukenhof *
  Het Keukenhof thema voor 2017 is “Dutch Design”. Bekende kunstenaars en ontwerpers, zoals Mondriaan en Rietveld, hebben de basis gelegd voor Dutch Design. Zij zijn de inspiratiebron voor dit thema. Dutch Design is verwerkt in het bloembollenmozaïek, een van de hoogtepunten in het themajaar. Daarnaast zijn de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen en twee van de inspiratietuinen ook aan dit thema gewijd. De Mondriaantuin met zijn primaire vierkante kleurvlakken wordt een trekpleister.
  U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 37,50 (inclusief entree en “picknick” lunch)

  (foto: Wim Meijer Fotografie)
 • Woensdag 26 april Bezoek Paleis Soestdijk en park*
  Een bezoek aan Paleis Soestdijk is en blijft bijzonder. Tijdens uw bezoek leert u Paleis Soestdijk kennen waarin prins Bernhard en prinses Juliana lange tijd hebben gewoond. De originele sfeer is zoveel mogelijk behouden gebleven. Het gebouw is authentiek en bijna zeventig jaar intensief bewoond. Tijdens dit bezoek krijgt u een rondleiding door het paleis onder leiding van een ervaren gids.
  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! Voor dit uitstapje moet u goed ter been zijn. U wordt opgehaald tussen 09.15 uur en 10.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 35,00 (inclusief entree en “picknick lunch”).

  (foto: Wim Meijer Fotografie)

Voor alle genoemde uitstapjes kunt u zich nog inschrijven. Bel tussen 09.00 en 13.00 uur naar nummer  0251-22 22 22. Graag bij inschrijving aangeven als een rollator moet worden meegenomen. Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

Reacties