55+

Bloemrijke uitjes met de BoodschappenPlusBus in mei

Foto: Wim Meijer Fotografie

De uitstapjes van de BoodschappenPlusBus voor de maand mei zijn bekend. Zo wordt er o.a. een bezoek gebracht aan de Bloemendagen in Anna Paulowna en Limmen, naar het Bloemencorso van de Bollenstreek, de Kaasmarkt in Alkmaar, Park de Hoge Veluwe en Beeldentuin Nic Jonk.

Hieronder het complete programma van de BoodschappenPlusBus van de maand mei:

Boodschappen doen op het Martoterrein:
Op maandag 1, 8, 15, 22 en 29 mei. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties). U kunt zich gedurende de hele maand opgeven voor het boodschappen doen. Voor een boodschappenrit moeten zich minimaal 5 personen aanmelden. Wim Meijer Fotografie5I5A6649 Uitstapjes

 • Dinsdag 2 mei Bloemendagen in Anna Paulowna
  De voormalige gemeente Anna Paulowna staat in het teken van geur en kleur vanwege de 64e editie van de Bloemendagen. In de hele polder kunt u ruim honderd mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen bewonderen. Mozaïeken zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. U kunt zich voorstellen dat hier dus heel wat werk in zit!U wordt opgehaald tussen 10.45 en 11.30 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 32,00 (inclusief lunch)
 • Woensdag 3 mei Beeldentuin Nic Jonk in Grootschermer
  In 1965 startte de kunstenaar Nic Jonk samen met zijn vrouw Greet een museum en beeldentuin in het Noord Hollandse dorpje Grootschermer. Nu is het uitgegroeid tot een uniek kunstgebeuren. In het museum zijn naast de beelden, schilderijen, grafiek, keramiek, glas en perspexobjecten van Nic Jonk ook schilderijen en zeefdrukken van Marc Jonk en gedichtenbundels van Greet Jonk te ewonderen. De rondleiding is door het museum, beeldentuin en atelier.
  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 23,50 (inclusief entree, rondleiding en koffie/thee met Schermer koek)

 • Donderdag 4 mei Tweedehandswinkel Steenhof in De Rijp
  Iets bijzonders waar u geweest moet zijn als u van tweedehands goederen houdt. U vindt hier van alles o.a. retro artikelen, antieke goederen en meubelen, handwerkmateriaal en goederen uit grootmoederstijd. In de winkel zit ook “Brocante bij de buren”.U wordt opgehaald tussen 09.00 uur en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 12.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 10,00 (exclusief consumpties).
 • Dinsdag 9 mei Limmen Bloemendagen
  Jaarlijks worden in Limmen de traditionele Bloemendagen georganiseerd. In het voorjaar wordt het dorp, met ongeveer 6.000 inwoners omgetoverd in een zee van lentebloemen. Vele mozaïeken en werkstukken gemaakt van hyacintenbloemen liggen door het hele dorp verspreid in de tuinen van de inwoners. We stoppen bij Maison la Chasseigne om te genieten van koffie/thee met appelgebak.

  (foto: Wim Meijer Fotografie)

  U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 8,50 (inclusief 1 kopje koffie/thee met een appelgebakje).

 • Woensdag 10 mei Stadswandeling Leiden
  Leiden is ontstaan aan de oevers van de rivier de Rijn waar de Burcht stond en de Hollandse graven zich vestigden. Lopend langs de vele grachtjes, kanalen en hofjes die Leiden rijk is, schetst de gids u een beeld van de tijd waarin de productie en handel van het laken centraal stond, de fijnschilders floreerden en de universiteit werd gesticht. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!

  (foto: Wikipedia)

  Voor dit uitstapje moet u goed ter been zijn. U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 30,00 (inclusief stadswandeling met een gids en een lunch)

 • Donderdag 11 mei Bezoek Het Nationale Park Hoge Veluwe
  Het Nationale Park De Hoge Veluwe is als een museum van landschappen. Denk hierbij onder andere aan zandvlaktes, heidevelden, bos en grasvlakten. Het uitzicht is fantastisch. We bezoeken o.a. Het Jachthuis Sint Hubertus het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, het Museonder het eerste ondergrondse museum ter wereld gevestigd in het Bezoekerscentrum en het Kröller-Müller Museum het tweede huis van Vincent van Gogh. De lunch wordt genuttigd in het Parkrestaurant.Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.30 weer thuis bent. Kosten: € 35,50 (inclusief entree en lunch)
 • Vrijdag 12 mei Kaasmarkt in Alkmaar
  De PlusBus rijdt vandaag naar Alkmaar voor een bezoek aan de Kaasmarkt. De kaasmarkt is een spektakel om naar te kijken. Het hele plein ligt vol met duizenden Goudse kazen. Je ziet hoe vroeger kaas werd verhandeld, gewogen en gedragen. Na 11.00 uur kun je zelf ook een kijkje nemen bij de enorme weegschalen in de Waagtoren en je ook laten wegen op de eeuwenoude weegschalen. Tevens vindt er rondom de kaasmarkt een gezellige kunst- en ambachtenmarkt plaats. Na afloop gaan we lunchen.

  (foto: Wim Meijer Fotografie)

  U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 14.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 20,00 (inclusief lunch)

 • Dinsdag 16 mei Rondje Texel
  Texel is het grootste Waddeneiland en biedt zonder twijfel de meeste afwisseling. De gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer. Ze worden omringd door heel veel natuur.Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 41,00 (inclusief overtocht en lunch)
 • Woensdag 17 mei Rondvaart in Haarlem
  Tijdens deze tocht van 50 minuten ontdekt u de binnenstad van Haarlem vanaf het water. U vaart langs de vele mooie bezienswaardigheden zoals molen de Adriaan, het Teylershofje en de Kathedrale Sint Bavo. Tijdens de rondvaart genieten we van een stukje appeltaart met slagroom en een kopje koffie of thee.Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 29,00 (inclusief rondvaart en 1 kopje koffie/thee en appeltaart met slagroom)
 • Donderdag 18 mei Volendam en Marken Express
  Uniek Volendam. Het haventje aan het IJsselmeer , De Dijk, de sporen van de visserscultuur, de oude huisjes, de winkeltjes en sfeervolle horecagelegenheden. De boottocht is niet zo maar een overtocht, het is een beleving! De overtocht van 30 minuten geeft u een unieke kijk op de voormalige Zuiderzee. Marken, een prachtig schiereiland met zijn authentieke dorpje, zijn pittoreske huisjes, mooie terpen en beroemde vuurtoren.U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 34,00 (inclusief boottocht en “picknick lunch”).
 • Vrijdag 19 mei Geitenboerderij in het Amsterdamse Bos
  Het is voorjaar! Speciaal daarom gaan we vanmiddag op bezoek bij de geitenboerderij Ridammerhoeve. De boerderij ligt op een schitterende plek, midden in het Amsterdamse Bos. Naast lammetjes lopen er ook geiten, kippen, varkens, koeien en paarden rond. U bent welkom om een kijkje te nemen in de stallen. In de serre kunt u een consumptie gebruiken en ook is er gelegenheid om een stukje te wandelen. Naast de geitenboerderij is er ook een moestuin waar biologische groenten en kruiden worden verbouwd en er is een boerderijwinkel.U wordt opgehaald tussen 12.45 uur en 13.30 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 11,00 (exclusief consumpties).
 • Dinsdag 23 mei Route Markermeer en bezoek Het Schooltje van Dick Trom
  De chauffeur van de PlusBus rijdt vandaag middels een toeristische route met veel natuurgebied en uitzicht op Markermeer via Durgerdam-Ransdorp-Holysloot-Uitdam-MonnickendamVolendam-Edam. We lunchen in Oosthuizen en brengen na een lunch een bezoek aan Het Schooltje van Dick Trom. Hierna wordt de route vervolgd.Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 09.30 uur en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 31,00 (inclusief entree en lunch).
 • Woensdag 24 mei Rondleiding tuinen Assumburg
  Een unieke kasteeltuin in Heemskerk. Centraal in het park Assumburg/Oud Haerlem ligt achter kasteel Assumburg een kasteeltuin. Op dezelfde plek als 300 jaar geleden is een unieke, in Franse Classicistische stijl aangelegde, pronktuin gerealiseerd. Tijdens de (privé) rondleiding van ruim 1 uur komt u meer te weten over de formele tuin, het beeld, de rozentuin, de boomgaarden, de vruchtbomen en de moestuin. Maar ook over het kasteel, het park Assumburg/Oud Haerlem.

  (foto: Wim Meijer Fotografie)

  U wordt opgehaald tussen 13.00 en 13.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 11,50 (inclusief rondleiding en 1 kopje koffie/thee)

 • Dinsdag 30 mei Lunch in Hotel New York en bezoek Euromast in Rotterdam
  Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. En dat betekent een prachtige mix tussen oud en nieuw die deze plek uniek maakt! Het gebouw is een echt icoon op de kop van de Wilhelmina pier in het moderne Rotterdam. Bekijk Rotterdam vanaf 185 meter hoogte! De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en biedt je een fantastisch uitzicht over Rotterdam. Een paar snelle liften brengen je met hoge snelheid en in luttele seconden naar het uitkijkplatform op bijna 100 meter hoogte.U wordt opgehaald tussen 09.15 uur en 10.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 38,00 (incl.lunch, entree en 1 kopje koffie of thee en 1 gebakje ).
 • Woensdag 31 mei SHIP in IJmuiden aansluitend een toeristische route
  Het Sluis- en Haven Informatie Punt (SHIP) op het sluizencomplex in IJmuiden is onlangs geopend. Het nieuwe gebouw huisvest een vaste en wisselende tentoonstelling over het Noordzeekanaalgebied en de nieuwe zeesluis. Het SHIP neemt de bezoeker mee in het verhaal van de regio van nu en in de toekomst. Naast informatie over de bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden en het sluizencomplex kan er in de tentoonstellingsruimte door een maquette van de zeesluis gewandeld worden. Daarna rijdt de PlusBus een mooie route. Tijdens deze route maken we een stop bij restaurant de Uitkijk, een unieke locatie op ’t Kopje van Bloemendaal.

  (foto: Wim Meijer Fotografie)

  U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 12,50 (exclusief consumpties)

Reacties