55+

Grote variatie juni-uitjes met de BoodschappenPlusBus

Foto: Wim Meijer Fotografie

De uitstapjes van de BoodschappenPlusBus voor de maand juni zijn bekend. Zo wordt er een bezoek gebracht aan Sail Den Helder, worden vogels en andere dieren bezocht in Avifauna en in Artis, wordt een uitstapje gemaakt naar de middeleeuwen in de vorm van het Muiderslot, ziet men Nederland in ’t klein in Madurodam en zoekt ’t hogerop in de Euromast.

Hieronder het complete programma van de BoodschappenPlusBus van de maand juni:

Boodschappen doen op het Martoterrein:
Op maandag 12, 19 en 26 juni. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties). U kunt zich gedurende de hele maand opgeven voor het boodschappen doen. Voor een boodschappenrit moeten zich minimaal 5 personen aanmelden. Wim Meijer Fotografie5I5A6649

Uitstapjes

 • Donderdag 1 juni Rozen en Radijs
  Vandaag rijdt de PlusBus naar Rozen & Radijs, een familiebedrijf in Burgerveen. U kunt op eigen gelegenheid de rozenkwekerij en de bloemenwinkel bekijken. Naast bloemen worden er ook groenten en fruit, biologische en natuurproducten als kruidenthee, koffie, zuivel en wijn verkocht. We drinken een kopje koffie of thee met daarbij huisgemaakte appeltaart en slagroom.
  U wordt opgehaald tussen 12.45 uur en 13.30 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 19,00 (inclusief 1 kopje koffie of thee met huisgemaakte appeltaart met slagroom).
 • Vrijdag 2 juni Natuurtocht met Paard en Wagen 
  Met paard en wagen, door de Amsterdamse Waterleidingduinen, wordt u op plaatsen gebracht waar u normaal gesproken niet (veel) zult komen. Onder deskundige begeleiding ontdekt u de geheimen van dit prachtige natuurgebied en als het meezit komt u oog in oog te staan met bijvoorbeeld reewild of vossen. De rit duurt 1,5 uur. Houdt u er rekening mee dat tijdens de rit geen plaspauze gehouden kan worden. I.v.m. met de tijdsduur is het verstandig om een lunchpakket mee te nemen!
  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
  U wordt opgehaald tussen 09.15 en 10.00 uur. Wij schatten in dat u rond 14.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 25,50 (inclusief natuurtocht en 1 kopje koffie of thee).
 • Dinsdag 6 juni Muiderslot *Bezoek het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland en beleef geschiedenis in het echt! Met middeleeuwse routes, een rondleiding door de Gouden Eeuw, een sfeervol slotplein met gezellig terras bij de Taveerne, prachtige historische tuinen, vestingwallen met picknicktafels en uitzicht over de Vecht en het IJmeer. Een unieke en historische plek voor een heerlijk dagje uit! De te bezoeken kamers in het kasteel zijn niet gelijkvloers, alle torens en verdiepingen zijn verbonden via trappen. Houdt u hier rekening mee. Ook kunnen we een bezoek brengen aan de valkenier in de tent op het kanonbastion.
  U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 34,00 (inclusief entree, rondleiding en picknick lunch). Met museumjaarkaart: € 23,00 (inclusief entree, rondleiding en “picknick” lunch).
 • Woensdag 7 juni Vaararrangement Rondje West Graftdijk
  De vaartocht begint in De Rijp. Via de Beemsterringvaart varen we langs het Fort bij Spijkerboor. Daarna passeren via het Noord-Hollandskanaal Oost- en Westgraftdijk. Op het meertje daar keren we om, om weer terug te varen. Op het water is het altijd wat kouder. Daar de boot half open is, is het verstandig om warm gekleed te zijn. Er zijn ook plaids aan boord. De tocht duurt ruim 1,5 uur. Houd u er rekening mee dat er geen toilet aan boord is. Na de vaartocht brengen we een bezoek aan het Museum In ’t Houten Huis.
  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
  U wordt opgehaald tussen 09.15 en 10.00 uur opgehaald. Wij schatten dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 30,50 (inclusief vaararrangement, entree museum en “picknick” lunch).
 • Donderdag 8 juni Madurodam*Madurodam geeft een beeld van een Nederlandse stad en de Nederlandse samenleving door middel van ruim 700 maquettes van gebouwen uit alle delen van Nederland. Er zijn interactieve onderdelen waar de bezoeker zelf aan kan bijdragen zoals het sluiten van de Oosterscheldekering of het laden van containers in de Rotterdamse haven. Er zijn gebouwen uit historische binnensteden, moderne woonwijken, havengebieden, een luchthaven, kanalen, wegen, landerijen, natuurgebieden en meer. Madurodam heeft ook een miniatuurversie van een BoodschappenPlusBus. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
  U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 weer thuis bent. Kosten: € 34,00 (inclusief entree en “picknick” lunch).
 • Zondag 11 juni Rit met een historische tram vanuit Amsterdam
  Op de eigen trambaan kunt u het gevoel van toen met de kennis van nu beleven. De verlaten spoorlijn, tussen het statige Haarlemmermeerstation in Amsterdam en het dorpje Bovenkerk bij Amstelveen, biedt de ruimte aan een unieke verzameling historische trams en voert u langs het Amsterdamse Bos en diverse Amstelveense heemparken. We stappen onderweg uit bij het Amsterdamse Bos om een kopje koffie of thee te nuttigen.U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 16,50 (exclusief consumpties).
 • Dinsdag 13 juni Route door Gooi en Vechtstreek
  Muiden, Nieuwersluis, Lage Vuursche, Kortenhoef, Vreeland. Landhuizen en theehuisjes vind je langs de Vecht aan het water, met idyllische doorkijkjes en grote landhuizen met prachtig aangelegde tuinen. Elk hoekje langs de Vecht heeft zijn eigen karakter. Het is en mooi stukje Nederland. Dorpjes met smalle straten, of weidse oevers. Tijdens deze tocht gaan we genieten van een lekkere lunch aan het water. Gelegen in een rijksmonument aan de rivier de Vecht tussen Maarssen en Breukelen is Buitenplaats Geesberge met zijn eigen grote terras en aanlegsteiger een bijzondere locatie, waarvan het pand en de omgeving historie en gezelligheid uitstralen.
  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
  U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 34,50 (inclusief lunch).
 • Woensdag 14 juni: Soldaat van Oranje
  Op deze dag rijdt de PlusBus naar Katwijk voor de Musical Soldaat van Oranje: Voor deze dag kunt u zich niet meer aanmelden!
  Donderdag 15 juni Lunch in Hotel New York en bezoek Euromast in Rotterdam *
  Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. En dat betekent een prachtige mix tussen oud en nieuw die deze plek uniek maakt! Het gebouw is een echt icoon op de kop van de Wilhelmina pier in het moderne Rotterdam. Bekijk Rotterdam vanaf 185 meter hoogte! De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en biedt je een fantastisch uitzicht over Rotterdam. Een paar snelle liften brengen je met hoge snelheid en in luttele seconden naar het uitkijkplatform op bijna 100 meter hoogte.
  U wordt opgehaald tussen 09.15 uur en 10.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 38,00 (inclusief lunch, entree en 1 kopje koffie of thee en 1 gebakje).
 • Zaterdag 17 juni Met de Jan Plezier naar Gasterij De Kruisberg Met de nostalgische paardentram door de duinen naar Gasterij de Kruisberg. In deze mooie omgeving geniet u van een pannenkoek naar keuze inclusief 1 drankje.
  U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur. Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 25,50 (inclusief rit met de Jan Plezier, 1 pannenkoek, 1 kopje koffie/thee of 1 frisdrankje).
 • Dinsdag 20 juni Amsterdam Lookout *
  Kent u het oude Shell-gebouw aan de overkant van het IJ nog? Dat is tegenwoordig A’DAM Lookout. Hier heeft u een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over Amsterdam. U kunt het historische centrum van de stad met de grachten zien, de dynamische haven en het unieke polderlandschap. De interactieve tentoonstelling over Amsterdams geschiedenis en cultuur geeft achtergrond informatie bij wat je allemaal ziet vanaf de Amsterdam toren. Op het dak staat Europa’s grootste schommel. Na dit letterlijke hoogtepunt wandelen we naar Eye aan de overkant van de weg. Hier drinken we nog wat in het restaurant met uitzicht over het IJ.
  U wordt opgehaald tussen 12.15 uur en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur thuis zult zijn. Kosten: € 28,00 (inclusief digitale foto, een A’DAM goodie, exclusief consumpties).
 • Woensdag 21 juni Rondvaart door het Groene Hart en bezoek Avifauna *Maak een authentieke Hollandse rondvaart van één uur langs polders en molens door het prachtige Groene Hart van Zuid-Holland. Om 11.30 uur stappen we aan boord. Daarna bezoeken we het Vogelpark Avifauna. Avifauna staat voor een heerlijke dag tussen de dieren met super vele activiteiten zoals Lori’s voeren in Lori landing en de unieke vogeldemonstraties. Je kunt kijken bij het voeren van de pinguïns pelikanen en half apen.
  U wordt opgehaald tussen 09.15 en 10.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 36,00 (inclusief rondvaart, entree en “picknick” lunch).
 • Donderdag 22 juni Rondje Texel
  Texel is het grootste Waddeneiland en biedt zonder twijfel de meeste afwisseling. De gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer. Ze worden omringd door heel veel natuur.
  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
  U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 41,00 (inclusief overtocht en lunch).
 • Zaterdag 24 juni Speciale vaartocht tijdens Sail Den Helder 
  We gaan aan boord op een locatie net buiten alle drukte die goed bereikbaar is met de bus. We varen dan heel langzaam door de haven langs alle prachtige zeil- en marineschepen die in de haven liggen. Als er nog tijd over is en het weer laat het toe dan varen we nog een klein stukje op het Wad. Tijdens de vaartocht, van 10.30 – 13.30 uur, wordt er een koffietafel (lunch) geserveerd. Overigens is het schip, de Riverdream, uitermate geschikt voor ouderen. Het schip beschikt over een invalidentoilet. Daarnaast heeft het schip heel veel zitruimte achter grote ramen waardoor u alle schepen goed kunt bekijken.
  U wordt opgehaald tussen 08.15 en 09.00 uur Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 60,00 p.p. (inclusief speciale vaartocht en koffietafel).
 • Dinsdag 27 juni Artis, de dierentuin van Amsterdam * 
  In ARTIS komen natuur, cultuur en erfgoed samen. Laat je verrassen door de vele diersoorten die met en tussen elkaar leven in het Apenhuis en Vogelhuis. Ontdek de allerkleinste organismen in Micropia, het eerste microbenmuseum ter wereld. Reis door de ruimte in het Planetarium. Bekijk de giraffen samen met zebra’s, struisvogels en springbokken op de Savanne. Omring je door honderden fladderende vlinders in het Vlinderpaviljoen. Bewonder de tropische vissen in het monumentale Aquarium. Wandel door het historische stadspark met zijn eeuwenoude bomen en vele planten.
  U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 32,50 (inclusief entree Artis-park en “picknick” lunch).
 • Woensdag 28 juni “Rijdende boswandeling” door het Amsterdamse Bos!
  U wilt graag (nog eens) het Amsterdamse Bos bezoeken. Met de Bosmobiel kan dit! Wij maken een uitgebreide rit. U komt op bekende en onbekende plekken. Onderweg stoppen we voor een kopje koffie. Wij rijden in elektrisch aangedreven wagens en de wagens zijn open, maar wel overdekt, dus voor een spat regen deinzen wij niet terug. Gelukkig is het meestal goed weer! Wel is het verstandig om iets warm mee te nemen. Onder de bomen is het vaak een stuk frisser!
  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
  U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 26,50 (inclusief een kopje koffie en een gebakje en een “picknick lunch”).
 • Donderdag 29 juni Bezoek West Friese Markt Schagen
  Sinds 1953 organiseert de Stichting ter Bevordering van de West-Friese Folklore de 10 West-Friese donderdagen. Deze donderdagen staan in het teken van o.a. leven, werken en kleden anno 1910. Vandaag, de openingsdag, is het de dag van de ambachten. Er zijn tal van oude ambachten te bewonderen op de Nieuwstraat. Demonstraties kantklossen, maar ook de kaasmaker, touwslager en boekbinder zijn aanwezig en laten zien hoe vroeger werd gewerkt. U dient er rekening mee te houden dat het erg druk kan zijn!
  U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 27,00 (inclusief lunch).
 • Vrijdag 30 juni Strandpaviljoen Noordzee
  De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
  U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 20,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Reacties