55+

“Wijk-Uit” PlusBus zoekt vrijwillige chauffeurs en begeleiders

Foto: Wim Meijer Fotografie

Sinds maart 2016 heeft Beverwijk de beschikking over een (Boodschappen)PlusBus; een bus die het mogelijk maakt voor ouderen om met elkaar boodschappen te doen, en daarnaast iedere maand een heel programma heeft van allerlei leuke uitstapjes.

Chauffeurs en begeleiders
Vanwege de groeiende belangstelling voor deze “Wijk-Uit” PlusBus is Stichting Welzijn Beverwijk nu op zoek naar chauffeurs en begeleiders. De PlusBus  (BoodschappenPlusBus) is een landelijk initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Doel van de PlusBus
Het doel van de PlusBus is het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. Er wordt gelegenheid geboden om elkaar te ontmoeten en sociale contacten te leggen door deel te nemen aan de uitstapjes. Dit kan zijn een rondvaart, een museumbezoek maar ook boodschappen doen in de buurt. Er gaan altijd twee vrijwillige begeleiders mee.

Ben jij de ‘gedroomde’ vrijwilliger voor de PlusBus?
Als begeleider zorg je ervoor dat de deelnemers een leuk en veilig uitstapje hebben. Bent je flexibel, representatief, zelfstandig en heb je goede contactuele en communicatieve vaardigheden en affiniteit met de doelgroep, dan ben je de ‘gedroomde’ vrijwilliger.

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met BeverwijkvoorElkaar van Stichting Welzijn Beverwijk op telefoonnummer 0251 22 22 22 op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur of mailen naar [email protected].

Reacties