55+

Grote variatie september-uitjes met de BoodschappenPlusBus

Foto: Pixabay

De uitstapjes van de BoodschappenPlusBus voor de maand september zijn bekend. Zo wordt er een ‘rondje gemaakt over het eiland Texel, bezoeken strandpaviljoen noordzee inIJmuiden, stappen op de nostalgische tram in Den Haag en Amsterdam en maken dierenuitstapjes naar dierenpark Hoenderdaell en vlindertuin Vlindorado.

Hieronder het complete programma van de BoodschappenPlusBus van de maand september:

Boodschappen doen op het Martoterrein:
Op maandag 4, 11, 18 en 25 september. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties). U kunt zich gedurende de hele maand opgeven voor het boodschappen doen. Voor een boodschappenrit moeten zich minimaal 5 personen aanmelden. Uitstapjes

 • Donderdag 31 augustus:  Aanschuiven bij de boer in Soest
  De leukste beleef boerderij van Nederland. Het Gagelgat heeft 3 eeuwen boeren historie op een unieke wijze zichtbaar en beleefbaar gemaakt. Laat u terugvoeren naar het boerenleven van 1900 op Het Gagelgat. Gezellig met een kopje koffie en iets lekkers. Genieten van het uitzicht over de polder, de sfeer op de boerderij en een goed gesprek in leuk gezelschap. Een kopje koffie of thee met iets lekkers en als lunch een kop zelfgemaakte soep met een broodje. U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur.  Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 32,50 (inclusief 1 kopje koffie met wat lekkers en een kopje soep met een broodje) .
 • Vrijdag 1 september  Strandpaviljoen Noordzee
  De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje. U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 20,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje). 
 • Zondag 3 september  Rondrit met de Historische Tram door Den Haag
  De historische tram staat voor u gereed op het remiseterrein van het Haags Openbaar Vervoer Museum, waarmee u het verleden opnieuw kunt beleven. Om 13.30 uur vertrekt de oude tram voor een mooie rondrit door Den Haag. Deze rondrit duurt ongeveer een uur, en begint en eindigt bij het Haags Openbaar Vervoer Museum. Gereden wordt met de zeer oude, vooroorlogse tram (80-110 jaar oud!),  of met de bekende Haagse PCC-tram (40-60 jaar oud). Onderweg kan niet worden in- of uitgestapt.  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U dient zelf een lunchpakket mee te nemen. U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur.  Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 21,00 (inclusief Tramrit).

  (foto: Wikipedia)
 • Dinsdag 5 september   Uitwaaien met Strandrups “de Vrijbuiter” in Noordwijk *
  Met het strandrupsvoertuig maken wij een tocht op het strand van Noordwijk bij Langevelderslag. Wij gebruiken een lunch rond 13.00 uur bij strandrestaurant Nederzandt en daarna stappen we om 14.45 uur in de Rups. De strandtocht duurt ongeveer 1 uur. Tijdens de rit laten wij u genieten van alles wat op en om het strand te zien is. Een goede raad: neem warme kleding mee. Bij slecht weer gaat de tocht niet door. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.  Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent.    Kosten: € 35,00 (inclusief lunch en strandtocht)
 • Woensdag 6 september   Rondvaart Kagerplassen
  Genieten van het fraaie uitzicht en de kleine, kenmerkende dorpen in de prachtige natuur rond de Kagerplassen. De boot vertrekt om 13.00 uur vanuit Warmond voor een ontspannen tocht met mooie vergezichten. De rondvaart duurt 1,5 uur. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 10.00 uur en 10.45 uur.   Wij schatten in dat u rond 18.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 34,00 (inclusief rondvaart en “picknick” lunch ).
 • Donderdag 7 september  Rondje Texel
  Texel is het grootste Waddeneiland en biedt zonder twijfel de meeste afwisseling. De  gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer. Ze worden omringd door heel veel natuur. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur.  Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 41,00 (inclusief overtocht en lunch)

  (foto: Pixabay)
 • Vrijdag 8 september  Bezoek aan Theetuin Overleek
  Een unieke plek in Waterland! Theetuin Overleek ligt midden in het prachtige Waterland van NoordHolland. De gezellige tuin met veranda en rondscharrelende kippen ligt dan ook aan de waterkant en kijkt uit over de weilanden met grazende koeien. We genieten hier, op eigen kosten, van een heerlijke kopje thee en huisgemaakte taart. U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent.    Kosten: € 18,00 (exclusief consumpties)
 • Dinsdag 12 september “Rijdende boswandeling” door het Amsterdamse Bos!
  U wilt graag het Amsterdamse Bos bezoeken.  Met de Bosmobiel kan dit! Wij maken een uitgebreide rit. U komt op bekende en onbekende plekken. Onderweg stoppen we voor een kopje koffie. Wij rijden in elektrisch aangedreven wagens en de wagens zijn open, maar wel overdekt, dus voor een spat regen deinzen wij niet terug. Gelukkig is het meestal goed weer! Wel is het verstandig om iets warm mee te nemen. Onder de bomen is het vaak een stuk frisser!  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.      Kosten: € 26,50 (inclusief een kopje koffie en een gebakje en een “picknick lunch”)
 • Woensdag 13 september Dierenpark Landgoed Hoenderdaell
  Bekroond als leukste uitje van Noord-Holland. Landgoed Hoenderdaell een diervriendelijk natuurpark waar dieren zowel in gevangenschap als in de vrije natuur leven. De dierenverblijven in het dierenpark staan te midden van een prachtig uitgestrekt natuurgebied. De route door het park is 2,5 kilometer lang, maar langs de route staan bankjes om op uit te rusten.  Dit uitje gaat alleen door met een volle bus. U wordt opgehaald tussen 09.45 en 10.30 uur.  Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 31,00 (inclusief entree en “picknick lunch”)
 • Donderdag 14 september Spido Havenrondvaart*
  Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleeft u een bijzondere rondvaart door één van de grootste zeehavens ter wereld. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tot slot vaart u langs het stoomschip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn.  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 35,00 (inclusief rondvaart en “picknick” lunch)
 • Vrijdag 15 september Strandpaviljoen Noordzee
  De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje. U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 20,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje)
 • Zaterdag 16 september  Met de Jan Plezier naar Gasterij De Kruisberg
  Met de nostalgische paardentram door de duinen naar Gasterij de Kruisberg.  In deze mooie omgeving geniet u van een pannenkoek naar keuze inclusief 1 drankje. U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur.  Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis zult zijn.  Kosten: € 25,50 (inclusief rit met de Jan Plezier, 1 pannenkoek, 1 kopje koffie/thee of 1 frisdrankje)
 • Dinsdag 19 september Bezoek aan ‘t putje van Heiloo, Onze Lieve Vrouw ter Nood
  U krijgt hier een rondleiding gegeven door één van de zusters. We maken een wandeling  in het Kapelbos en bezoeken de Kapellen en de Put. Na de rondleiding krijgt u in het Oesdom koffie of thee met een plakje cake aangeboden. In het Oesdom is ook een winkel gevestigd, waar boeken en devotionalia worden verkocht.  U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 15,00 (inclusief rondleiding, koffie of thee en 1 plakje cake
 • Woensdag 20 september Bezoek Vlindorado in Waarland *Vlak achter het duingebied van Noord-Holland ligt, in het landelijk gelegen Waarland, de tropische vlindertuin Vlindorado. Een geschikte attractie voor elk weer type. Beleef de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud met zijn exotische vlinders in vele soorten, kleuren en maten waaronder de sensationele blauwe Morpho uit Midden-Amerika. Naast de vlindertuin is er nog een belevenis, de vogeltuin. Een grote inloop volière met prachtige (sub)tropische vogels waar u heerlijk doorheen kunt wandelen en van dichtbij de vogels kunt bewonderen. De hoofdpaden in de tuin zijn verhard en daarmee goed begaanbaar voor mensen met een rollator. Het tropische klimaat waarin de vlinders leven brengt met zich mee dat de temperatuur en luchtvochtigheid hoog zijn. Houd daar met uw kledingkeuze rekening mee. U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.  Wij schatten dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 26,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appelgebak)
 • Donderdag 21 september  Route langs de Amstel en Kromme Mijdrecht
  Via een mooie route langs de Amstel en Kromme Mijdrecht rijdt de chauffeur naar Wilnis. Daar wordt de lunch genuttigd. Na de lunch rijden we naar het groenste en gezelligste vliegveld van Nederland, vliegveld Hilversum! Hier is de mogelijkheid om iets te drinken. Vervolgens via Naarden Vesting en Muiden richting huis! Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!  U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 33,00 (inclusief lunch en exclusief overige consumpties)
 • Vrijdag 22 september  Boerderij Zorgvrij in Spaarnwoude
  Midden in recreatiegebied Spaarnwoude bij Velsen-Zuid ligt informatieboerderij Zorgvrij. Hier kun je koeien aaien, melk tappen, kaas maken én vind je het informatiecentrum van recreatiegebied Spaarnwoude! Bijna altijd zijn er kalfjes, geiten, kippen, varkens en konijnen te zien. Op het terrein van Zorgvrij ligt restaurant Onder de Platanen. Hier drinken we een kopje koffie met iets lekkers. U wordt opgehaald tussen 13.00 en 13.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 15,00 (inclusief 1 kopje koffie/ thee of 1 frisdrankje met iets lekkers)
 • Zondag 24 september  Rit met de Historische Tourist Tram door Amsterdam*
  De Tram vertrekt om 12.00 uur vanaf het Haarlemmermeerstation. Via Stadionweg en de Ferdinand Bolstraat gaat de tram naar de Weteringschans en via de Roetersstraat naar Plantage Middenlaan. Vanaf hier gaat de tram verder over het Rembrandtplein en de Dam naar het CS. Vanaf het CS komt de tram langs de Westermarkt, Rozengracht en Leidseplein. Hier pakt de tram de fraaie route van lijn 2 op en komt zo weer bij het Haarlemmermeerstation. De route duurt ongeveer een uur. Daarna rijdt de PlusBus naar Koffie bij Kaatje voor een lunch. U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur.  Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 25,00 (inclusief Tramrit en lunch)
 • Dinsdag  26 september  Rondvaart in Haarlem
  Tijdens deze tocht van 50 minuten ontdekt u de binnenstad van Haarlem vanaf het water. U vaart langs de vele mooie bezienswaardigheden zoals molen de Adriaan, het Teylershofje en de Kathedrale Sint Bavo. Tijdens de rondvaart genieten we van een stukje appeltaart met slagroom en een kopje koffie of thee. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.  Kosten: € 29,00 (inclusief rondvaart en 1 kopje koffie/thee en appeltaart met slagroom)
 • Woensdag 27 september Geitenboerderij in het Amsterdamse Bos
  Het is voorjaar! Speciaal daarom gaan we vanmiddag op bezoek bij de geitenboerderij Ridammerhoeve. De boerderij ligt op een schitterende plek, midden in het Amsterdamse Bos. Naast lammetjes lopen er ook geiten, kippen, varkens, koeien en paarden rond. U bent welkom om een kijkje te nemen in de stallen. In de serre kunt u een consumptie gebruiken en ook is er gelegenheid om een stukje te wandelen. Naast de geitenboerderij is er ook een moestuin waar biologische groenten en kruiden worden verbouwd en er is een  boerderijwinkel. U wordt opgehaald tussen 12.45 uur en 13.30 uur Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.  Kosten: € 11,00 (exclusief consumpties).

  (foto: Pixabay)
 • Donderdag 28 september  Dijk en Duinroute
  Lunchen en informatiecentrum Kust Petten Dijken en duinen zijn twee bondgenoten in de strijd tegen het water. Deze route gaat langs Warmenhuizen, Dirkshorn, Valkkoog, Schagen, Julianadorp, Callantsoog en Petten. In Callantsoog gaan we lunchen bij Grand café  De Foyer. Ook brengen we een bezoek aan Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee.  U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 34,00 (inclusief lunch en rondleiding informatiecentrum)
 • Vrijdag 29 september Naar Ikea Haarlem
  Gezellig winkelen bij Ikea Haarlem. In het restaurant is gelegenheid om een kopje koffie of thee met iets lekker te gebruiken. U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur.  Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent.  Kosten: € 8,50 (exclusief consumpties)

Reacties