55+

Hoog ‘watergehalte’ januari-uitjes BoodschappenPlusBus

Foto: Wikipedia

De uitstapjes van de BoodschappenPlusBus voor de maand januari 2018 zijn bekend. De medewerkers van de PlusBus zijn weer tot een mooi en gevarieerd programma gekomen met een mooie mix van culturele en culinaire uitjes.

Hieronder het complete programma van de PlusBus van de maand januari 2018:

Boodschappen doen op het Martoterrein:
Op maandag 15, 22, en 29 januari. Deelnemers worden opgehaald tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur. Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties). U kunt zich gedurende de hele maand opgeven voor het boodschappen doen. Voor een boodschappenrit moeten zich minimaal 5 personen aanmelden. Uitstapjes

 • Dinsdag  9 januari: Museum van de 20e eeuw
  Het Museum van de 20e Eeuw is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij  de mooie haven van Hoorn. Het museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en  tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden. Er is immers heel veel veranderd in de afgelopen honderd jaar, thuis, op het werk, op school, in winkels.
  U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.  Kosten: € 24,50 (inclusief entree) Met museumkaart: € 20,00 (inclusief entree)
 • Woensdag 10 januari:  Dijk en Duinroute
  Dijken en duinen zijn twee bondgenoten in de strijd tegen het water. Deze route gaat langs Warmenhuizen, Dirkshorn, Valkkoog, Schagen, Julianadorp, Callantsoog en Petten. In Callantsoog gaan we lunchen bij Grand café  De Foyer. Ook brengen we een bezoek aan Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee.
  U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 34,00 (inclusief lunch en rondleiding informatiecentrum)
 • Donderdag 11 januari: Spido Havenrondvaart
  Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleeft u een bijzondere rondvaart door één van de grootste zeehavens ter wereld. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tot slot vaart u langs het stoomschip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 35,00 (inclusief rondvaart en “picknick” lunch)

  (foto: Wikipedia)
 • Vrijdag 12 januari: Strandpaviljoen Noordzee
  De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
  U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 20,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).
 • Dinsdag 16 januari: de Simonehoeve
  Kaasboerderij en klompenmakerij De Simonehoeve is een originele kaasboerderij en klompenmakerij. We kijken hoe Hollandse klompen gesneden worden. Tijdens de rondleiding komt u te weten hoe kaas gemaakt wordt en hoe het aan zijn smaak komt en wat het verschil is tussen oude en belegen kaas. In de winkel kunt u vrij proeven en natuurlijk uw favoriete kaasje kopen. U wordt opgehaald tussen 10.45 en 11.30 uur.  Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis bent.  Kosten: € 23,00 (inclusief rondleiding, een echte boerentosti met ham/kaas en een drankje)

  (foto: Simonehoeve – Facebook)
 • Woensdag 17 januari: Twaalfuurtje in Het Ruiterhuys Castricum
  Het Ruiterhuys is gevestigd in een traditioneel gebouwde houten “schuur” met dikke eiken balken en gebinten. Het geheel is landelijk en stoer ingericht en heeft door de altijd brandende open haard een warme en uitnodigende sfeer. De inrichting bestaat uit natuurlijke materialen met houten tafels en comfortabele stoelen. Hier genieten we van het Twaalfuurtje.
  U wordt opgehaald tussen 11.15 en 12.00 uur.  Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis zult zijn.  Kosten: € 22,50 (inclusief Twaalfuurtje met 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje)
 • Donderdag  18 januari: Lunchconcert in Muziekgebouw aan ‘t IJ
  Jeugdige ensembles van hoge kwaliteit in verrassende bezettingen met gevarieerd repertoire. Zij spelen toegankelijke 1 uur durende lunchconcerten in de Grote Zaal van het Muziekgebouw aan ‘t IJ: een prachtige reeks om kennis te maken met het Muziekgebouw, groot jong talent en fantastische muziek. De concerten worden georganiseerd samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, het Conservatorium van Amsterdam, het Prinses Christina Concours en de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest.
  U wordt opgehaald tussen 10.00 uur en 10.45 uur. Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis zult zijn.    Kosten: € 18,00 (inclusief concert en “picknick lunch”).

  (foto: Wikipedia)
 • Vrijdag 19  januari: Bakkerijmuseum ‘De Oude Bakkerij’ in Medemblik
  Kom proeven van vroeger! In het historische centrum van Medemblik vindt u het bakkerijmuseum “De oude bakkerij”. In de geur van verse koek proeft u letterlijk de sfeer van vroeger. Geniet van een heerlijk kopje koffie met vers gebakken koek, een leuke en leerzame rondleiding waarbij diverse bakkers demonstraties geven of steek zelf de handen uit de mouwen. Voor dit uitstapje moet u goed ter been zijn!
  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 25,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met koek) Met museumkaart: € 18,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met een koek)

  (foto: Wikipedia)
 • Dinsdag 23 januari: Bezoek aan de Nieuwe en Oude kerk in Delft
  De restauratie en herinrichting van de Nieuwe kerk is na een periode van 4,5 jaar voltooid. Delft en het Nederlandse Koninklijk Huis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds Willem van Oranje worden bijna alle leden daarvan bijgezet in de koninklijke grafkelders in de Nieuwe Kerk. De Oude Kerk wordt ook wel de Oude Jan of Scheve Jan genoemd. De kerk dateert uit 1246 en is de oudste kerk van Delft.
  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 34,50 (inclusief entree en lunch)
 • Woensdag 24 januari: Museum Speelklok Utrecht
  Stap in de wondere wereld van de zelf spelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door de vrolijke muziek! Al doende en al luisterend leer je meer over alle instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot het grootste draaiorgel. Bovendien vertellen de enthousiaste rondleiders bijzondere verhalen over de collectie.
  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 10.30 uur en 11.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.    Kosten: € 34,00 (inclusief entree, rondleiding en lunch).

  (foto: Wikipedia)
 • Donderdag 25 januari: Het Scheepvaartmuseum
  Op een prachtige locatie in Amsterdam vind je Het Scheepvaartmuseum. Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. Hier is van alles te ontdekken over vijf eeuwen maritieme geschiedenis. Stap aan boord van De Zeereis, waar je een levensecht avontuur op zee beleeft. Sfeervolle objecttentoonstellingen zoals de Atlassen en de Navigatie-instrumenten tonen het beste uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. En vergeet niet het VOC-schip ‘Amsterdam’ te bezoeken waar je kunt ervaren hoe het vroeger was op een VOC-schip.
  Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus! U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.  Wij schatten dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 27,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie/thee met een appelgebakje). Met museumkaart: € 15,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie/thee met een appelgebakje).
 • Vrijdag 26 januari:  Strandpaviljoen Noordzee
  De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
  U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 20,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

  (foto: Wim Meijer Fotografie)
 • Dinsdag 30 januari: Tropenmuseum
  Het Tropenmuseum is een museum over mensen, gevestigd in een van de mooiste originele museumgebouwen van Nederland. Vanuit de monumentale Lichthal is er een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: negen vaste tentoonstellingen waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal laten zien en nieuwsgierig maken naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Ze vertellen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Van Afrika tot West- en Zuidoost-Azië, van Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika en van een verhalenreis tot een muziekreis – In het Tropenmuseum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn. Naast de vaste tentoonstellingen zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen te zien.
  U wordt opgehaald tussen 12.15 uur en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 28,50 (inclusief entree). Kosten met museumkaart: € 12,50 (inclusief entree).
 • Woensdag 31 januari: “Snertlunch”
  Medewerkers van de zorgboerderij Amstelkade te Wilnis bereiden vandaag voor u een grote pan heerlijke snert. In het gezellige theehuis serveren ze de soep met roggebrood en spek.
  U wordt opgehaald tussen 11.00 uur en 11.45 uur. Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 24,00 (inclusief “snertlunch”, exclusief overige consumpties).

Reacties