55+

Noord-Holland maakt zich op voor 13e Plus Wandel4daagse

Foto: Plus Wandel4daagse

Nog ruim 5 weken en dan gaat in Alkmaar de 13e editie van start van de Plus Wandel4daagse. Van 19 tot en met 22 juni zullen naar verwachting rond de 6000 sportievelingen de ‘stoute’ schoenen aantrekken om zich gedurende vier dagen vast te bijten in afstanden variërend van 8,5 tot 40 kilometer per dag.

Acht verschillende nationaliteiten
De Plus Wandel4daagse Alkmaar staat internationaal ook goed op de wandelkalender, inmiddels zijn er al 8 verschillende nationaliteiten ingeschreven. Vanuit Nederland komt het gros, met 65 procent, uit Noord-Holland en schrijven de meeste deelnemers zich in voor de 25 km per dag, op de voet gevolgd door de 20 km afstand. Maar met vijf afstanden is er bij de Plus Wandel4daagse Alkmaar voor iedereen een route, van beginnende tot geoefende wandelaar. Inschrijven kan namelijk voor de 8,5 – 15 – 20 – 25 of 40 km per dag en er kan gekozen worden tussen 2 of 4 dagen. Wegens het succes van vorig jaar is het wederom mogelijk een groepsinschrijving te realiseren. Zo kan men in één keer alle collega’s of wandelvrienden inschrijven.Elke dag starten vanaf andere locatie
Naast het aanbod van korte en lange afstanden, wordt er iedere dag gestart vanaf een andere locatie zodat de deelnemers telkens weer een afwisselende route wandelen. Zo wandelt men door de prachtige Staatsbossen bij Schoorl, het Noordhollands Duinreservaat, over het strand en dwars dóór historische gebouwen en locaties zoals de BroekerVeiling in Langedijk, Landgoed Willibrordus in Heiloo en de Ruïnekerk in Bergen. Het hoogtepunt op de vierde dag is de feestelijke intocht over de Stadswallen naar het Waagplein, midden in het centrum van Alkmaar. Uiteindelijk worden ongeveer 6.000 wandelaars verwacht in Alkmaar.

Inschrijven nog tot en met 5 juni
Inschrijven voor de 13e editie kan t/m 5 juni op www.pluswandel4daagsealkmaar.nl/inschrijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen