55+

Met de Beverwijkse Plusbus naar het Louwman Museum

Foto: Wim Meijer Fotografie

Dinsdag 29 oktober organiseert BeverwijkvoorElkaar een excursie voor senioren met de”Wijk-Uit” Plusbus naar het Louwman Museum in Wassenaar.

Dit museum herbergt ’s werelds oudste privécollectie automobielen. De collectie bevat ruim 250 antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld.

Meer uitjes
Voor deze maand staan nog meer uitjes op het programma van de “Wijk-Uit”Plusbus, zoals:

  • Dinsdag 22 oktober- Rondvaart Amsterdam: Op deze 1 uur durende rondvaart zult u verleid worden door de schoonheid van de Amsterdamse grachten. De comfortabele rondvaartboot voert u over de in de Gouden eeuw gegraven grachten, welke sinds 2010 erkend zijn als UNESCO Werelderfgoed. U zult u verbazen over de architectuur van de imposante grachtenhuizen en pakhuizen. Verder zult u kennis maken met de belangrijkste bezienswaardigheden die Amsterdam rijk is. Zo zult u onder andere over de Amstel, langs de bekende Magere brug en het wereldberoemde Anne Frank huis varen. Vanaf het water bekeken is de Westerkerk mogelijk nog fotogenieker dan vanaf straat niveau. Daarna gaan we koffie drinken bij Kaatje in Halfweg.
  • Woensdag 23 oktober – Kennemer Theater – De Gouden Jaren II: Met historische beelden uit het Polygoon Bioscoopjournaal, de mooiste liedjes uit de periode van 1945 tot 1970 en vermakelijke verhalen wordt een amusant beeld geschetst van hoe zowel u zelf als de Oranjes opgroeiden na de Tweede Wereldoorlog.
  • Donderdag 24 oktober – Omniversum: Omniversum is een grootbeeld filmtheater in Den Haag. Het scherm staat als een halve bol om het publiek heen en levert een betere beleving dan een plat scherm. Een geavanceerd geluidssysteem produceert hoorbare signalen maar ook extra lage tonen die met name voelbaar zijn.
  • Woensdag 30 oktober – Smidje Canal Cruises Haarlem: Tijdens deze tocht van 50 minuten ontdekt u de binnenstad van Haarlem vanaf het water. U vaart langs de vele mooie bezienswaardigheden zoals molen de Adriaan, het Teylershofje en de Kathedrale Sint Bavo. Tijdens de rondvaart genieten we van een stukje appeltaart met slagroom en een kopje koffie of thee.
  • Donderdag 31 oktober – Uitzending Tijd voor Max bijwonen: Een live uitzending van Tijd voor Max bijwonen is toch altijd heel verrassend. In de herhaling kunt u thuis nog eens kijken of u uzelf terug ziet. Martine van Os en Sybrand Niessen zijn uw gastvrouw en gastheer en zij heten u van harte welkom. Na de uitzending gaan we naar eetcafé ’t Pandje om daar iets te nuttigen. Dit is voor eigen rekening!

Voor uitgebreide informatie, inschrijven en/of het ontvangen van de “Wijk-Uit” editie kunt u contact opnemen met BeverwijkvoorElkaar van Stichting Welzijn Beverwijk via telefoonnummer 0251 22 22 22 op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur.

Reacties