55+

De “Wijk-Uit” PlusBus rijdt weer!

Foto: Wim Meijer Fotografie

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu de corona op z’n retour is wordt het eindelijk weer mogelijk om de PlusBus te laten rijden. Vanaf deze staat er weer een het programma klaar met leuke, gezellige, culturele en informatieve uitstapjes voor senioren. Hieronder een overzicht:

Uitstapjes

 • Donderdag 8 juli Texel
  Texel is een prachtig Waddeneiland. Op het eiland tref je in totaal zeven gezellige dorpjes namelijk Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Oudeschild, Den Hoorn, Oosterend en De Waal. Ze worden omringd door heel veel natuur. U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 44,00 (inclusief overtocht en lunch).

  (foto: Pixabay)
 • Dinsdag 13 juli Rondvaart Haarlem
  Tijdens deze tocht van 50 minuten ontdekt u de binnenstad van Haarlem vanaf het water. U vaart langs de vele mooie bezienswaardigheden zoals molen de Adriaan, het Teylershofje en de Kathedrale Sint Bavo. Tijdens de rondvaart genieten we van appeltaart met slagroom en een kopje koffie of thee. U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 29,00 (inclusief rondvaart en 1 kopje koffie/thee en appeltaart met slagroom).
 • Woensdag 14 juli Strandpaviljoen Noordzee
  De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje. U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur. Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 23,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).
 • Donderdag 15 juli Route Gooi en Vechtstreek
  Muiden, Nieuwersluis, Lage Vuursche, Kortenhoef, Vreeland. Landhuizen en theehuisjes vind je langs de Vecht aan het water, met idyllische doorkijkjes en grote landhuizen met prachtig aangelegde tuinen. Elk hoekje langs de Vecht heeft zijn eigen karakter. Het is en mooi stukje Nederland. Dorpjes met smalle straten, of weidse oevers. Tijdens deze tocht gaan we genieten van een lekkere lunch. U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 39,00 (inclusief lunch).
 • Dinsdag 20 juli Beeldentuin Nic Jonk
  In 1965 startte de kunstenaar Nic Jonk samen met zijn vrouw Greet een museum en beeldentuin in het Noord Hollandse dorpje Grootschermer. Nu is het uitgegroeid tot een uniek kunstgebeuren. In het museum zijn naast de beelden, schilderijen, grafiek, keramiek, glas en perspexobjecten van Nic Jonk ook schilderijen en zeefdrukken van Marc Jonk en gedichtenbundels van Greet Jonk te bewonderen. De rondleiding is door het museum, beeldentuin en atelier. U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 24,00 (inclusief entree, rondleiding en koffie/thee met schermer koek).
 • Woensdag 21 juli Strandpaviljoen Noordzee
  De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje. U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur. Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 23,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).
 • Donderdag 22 juli Route Dijk en Duin
  Dijken en duinen zijn twee bondgenoten in de strijd tegen het water. Deze route gaat langs Warmenhuizen, Dirkshorn, Valkkoog, Schagen, Julianadorp, Callantsoog en Petten. In Callantsoog gaan we lunchen bij Grand café De Foyer. U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis bent. Kosten: € 34,00 (inclusief lunch)
 • Dinsdag 27 juli Route West Friesland
  We starten in De Rijp. Via Groot Schermer naar Schermerhorn. Spanbroek, Wognum, Twisk, Opperdoes naar het oudste en kleinste Zuiderzee stadje Medemblik. In Eetcafé de Kwikkel, gelegen tussen de havens van Medemblik, genieten wij van een lunch. U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 35,00 (inclusief lunch).
 • Woensdag 28 juli Volendam-Marken
  Uniek Volendam. Het haventje aan het IJsselmeer , De Dijk, de sporen van de visserscultuur, de oude huisjes, de winkeltjes en sfeervolle horecagelegenheden. De boottocht is niet zo maar een overtocht, het is een beleving! De overtocht van 30 minuten geeft u een unieke kijk op de voormalige Zuiderzee. Marken, een prachtig schiereiland met zijn authentieke dorpje, zijn pittoreske huisjes, mooie terpen en beroemde vuurtoren. Voor dit uitstapje dient u goed ter been te zijn. U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 45,00 (inclusief boottocht en lunch).

  (foto: Pixabay)
 • Donderdag 29 juli Pluktuin Bakkum
  In de landelijke omgeving van Bakkum zo’n 2 kilometer ten zuiden van de Egmondse Abdij treft u van het vroege voorjaar tot de laatste herfstweken vele soorten bloemen aan.In de zomer is er een grote variëteit aan snijbloemen. Met een emmer en een schaartje het land op om zelf een boeket samen stellen. Na gedane arbeid gaan we naar de herbouwde Gasterij Nieuw Westert in Egmond-Binnen. Onder het genot van een kopje koffie of thee met een lekker gebakje kunt u hier genieten van de rust, de natuur en de ruimte. U wordt opgehaald tussen 13.00 en 13.45 uur. Wijk schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent. Kosten: € 23,00 (inclusief plukboeket en 1 kopje koffie/thee).

Voor meer informatie:

 • Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur (U krijgt aan de telefoon: Ciska Zonneveld, Karla Kandiah, Carla van Klaveren en Virginia Dwarka)
 • Email: [email protected] beverwijkvoorelkaar.nl
 • Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl.
 • Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk

Reacties