Zandvoort rekent ondanks coronamaatregelen nog op volle tribunes

Foto: Wim Meijer Fotografie

De organisatie van de Dutch GP rekent erop dat de nieuwe maatregelen voor het coronavirus geen nadelige gevolgen gaan hebben voor de bezoekers van de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort. Bij de Dutch GP op 3, 4 en 5 september hopen de organisatoren dagelijks 105.000 toeschouwers te kunnen ontvangen.

(bron: ANP / Nieuws.nl)

“Afgelopen zaterdag zijn er nieuwe maatregelen ingegaan die gelden tot en met 13 augustus”, meldt de organisatie. “De maatregelen treffen vooral de festivals en in mindere mate de sportevenementen. We gaan ervan uit dat de maatregelen van de overheid het gewenste effect hebben en dat diezelfde maatregelen na de 13e kunnen worden losgelaten voor professioneel georganiseerde evenementen. Kortom, we bereiden ons op dit moment voor op de terugkeer van de Dutch Grand Prix op basis van volledige capaciteit.”

Begin juli hoopte Jan Lammers, de sportief directeur van de Grote Prijs van Nederland, zekerheid te hebben over het mogen toelaten van publiek, omdat dan onder meer de opbouw van de tribunes moet beginnen. Met de nieuwe maatregelen is die zekerheid er nog niet. Maar de organisatie bereidt zich voor op de komst van de F1-fans. Zo laat zij weten dat er voor de Dutch Grand Prix bijna 85.000 tijdelijke stoeltjes worden geplaatst rondom het circuit.

Reacties