Museumkidsweek in Museum Kennemerland

Foto: Museum Kennemerland

Als het aan Museum Kennemerland ligt dan wordt de herfstvakantie een Museumvakantie. Van 17 tot en met 25 oktober heeft het museum een een speciaal programma voor basisschoolkinderen vanaf groep 4.
De jonge bezoekers gaan door de museumzalen op zoek naar 25 museumstukken met een gekke naam.

Door een storing zouden de voorwerpen niet zijn opgeslagen in de computer van het museum waardoor nu niemand meer weet waar ze staan. Aan de kinderen de taak om ze te vinden. Met deze speurtocht haakt Museum Kennemerland aan bij de Nationale Archeologiedagen in het weekend van 17 en 18 oktober en de RABO Museumkidsweek die op 19 oktober van start gaat.

Favoriete museumstuk
De Rabobank en de Museumvereniging hebben ook een landelijke wedstrijd uitgeschreven. De opdracht is om een favoriet museumstuk te zoeken en daarbij een beeldverhaal (foto,film) te maken. Iedere deelnemer krijgt een prijs: het gouden boekje “Inkie de schatbewaarder” van Harmen van Straaten. Er is een spectaculaire hoofdprijs aan verbonden: een vlucht voor twee personen in een Dakota-vliegtuig, een vliegend museumstuk.
De spelregels zijn te vinden op de website: www.museumkidsweek.nl


Gedurende de herfstvakantie is Museum Kennemerland geopend op zaterdag, zondag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur.  Voor de woensdagen 21 en 28 oktober kunnen ook groepen zich aanmelden via [email protected] De zaterdagen en zondagen zijn het meest geschikt voor individuele deelname aan de speurtocht. In beide gevallen is begeleiding van volwassenen wel noodzakelijk.
Meer informatie is te vinden op www.museumkennemerland.nl

Reacties