Beverwijkse kunstschilder exposeert in Stadhuis

SONY DSC
Foto: Jaap Zwaan

Van 3 november tot 31 december 2015 exposeert Jaap Zwaan met prachtige fijnschilderkunst in het Stadhuis van Beverwijk. Het thema van zijn expositie is ‘Het oog wil ook wat’.

Achtertuin
Hij noemt het ‘zijn grote achtertuin’ Dan heeft hij het over het gebied dat zich uitstrekt van Wijk aan Zee tot aan Den Helder. Het is daar waar Jaap Zwaan zijn inspiratie vandaan haalt. Tijdens de vele kilometers wandelen en fietsen ontdekt hij de mooiste beelden in de natuur. Zijn favoriete onderwerpen zijn dieren uit zijn ‘achtertuin’, maar ook uilen, hanen en bloemen schildert hij graag. Zelfs een portret in olieverf van Zijne Koninklijke Hoogheid koning Willem Alexander behoort tot zijn verzameling eigen gemaakt werk.

Tot in de puntjes
Met recht kun je bij Jaap spreken van ‘fijnschilder’ werk. Hij schildert realistische beelden die tot in de puntjes zijn uitgewerkt. Daarin herken je zijn handtekening, een boeiend spel van lijnen en kleuren. Op de vraagt wat hem zo aantrekt, antwoord hij altijd ‘het is louter hobby en ik beleef er veel plezier aan’. Niet onbelangrijk detail, hij heeft zich de schilderkunst zelf eigen gemaakt.

Keukenhof
Jaap is geboren en getogen in Beverwijk. Hij exposeert en schildert ook jaarlijks in De Keukenhof en exposeert op diverse plekken. Meer informatie en foto’s van zijn werk is te vinden op zijn website www.jaapzwaan.nl.
De expositie kunt is te bekijken tijdens openingsuren in de publiekshal van het Stadhuis, Stationsplein 48 te Beverwijk.

Reacties