Boss Capone in Café Camille

Foto: Cultureel Café Camille

Zondagmiddag 1 november vanaf 15.00u draait ’t in Café Camille om reggae en ska als Boudewijn ‘Boss’ van Trigt optreedt, samen met zijn bandleden Boris Manintveld (drums), Loek Houwert (bas) en Frans Molenaar (gitaar).

Boudewijn van Trigt is een muzikale duizendpoot uit Haarlem, die zijn sporen vooral heeft verdiend in reggae- en skabands. Hij maakte deel uit van Rude Rich and the High Notes en is hij nog altijd actief in The Upsessions.

The Upsessions
Acht jaar lang toerde Boss met The Upsessions door Europa. In de rustpauze die daarop volgde sloot hij zich twee maanden op in zijn zolderkamer met een goedkope microfoon, een aantal afgedankte instrumenten, een gammel maar geweldig klinkend orgel en, ter inspiratie, een stapel oude reggaeplaten.

Another 15 Dance Floor Crashers
Het resultaat was een compleet album getiteld ‘Another 15 Dance Floor Crashers’ waarop hij een ode bracht aan de Jamaicaanse muziek van de jaren 60 en 70. De positieve respons op het album zorgde ervoor dat Boss deed wat de titel van het album al suggereerde: Hij zocht de dansvloer op, ofwel: Hij besloot ‘live’ te gaan.

Boss Capone
Met het benaderen van Boris Manintveld, Loek Houwert en Frans Molenaar was de band Boss Capone geboren: vier muzikanten die als geen ander weten hoe ze een dampende liveshow kunnen neerzetten. Daarbij heeft Boss Capone maar één doel voor ogen: de alom geliefde ‘old school’ reggae nieuw leven in blazen.

Het optreden in Café Camille begint om 15.00u. Toegang is gratis.

Reacties