24ste Kennemer Jazz meest swingende en dansbare editie ooit!

Foto: Andreas Terlaak

Op zaterdag 14 november zal het Kennemer Theater voor de 24e keer weer worden omgebouwd om Kennemer Jazz te accommoderen. Kennemer Jazz wordt georganiseerd door de Lionsclub Beverwijk, in samenwerking met CJK Music van Kees Koek.

Kennemer Jazz 2015 zal de meest swingende en dansbare editie ooit worden, aldus organisator Ron van ’t Schip van de Lionsclub Beverwijk. Bij de programmering hebben zij nadrukkelijk gekeken naar artiesten die een jongere doelgroep zullen aanspreken, een trend die enkele jaren geleden al is ingezet.

New Cool Collective
Op het hoofdpodium in de Rabobank zaal start de New Cool Collective, een achtmans formatie, die over de hele wereld heeft opgetreden en zich in haar muziek heeft laten inspireren door jazzinvloeden vanuit onder meer het Senegalese Orchestra Baobab.

Shirma Rouse
Daarna is de hoofdact van de avond geprogrammeerd en zal Shirma Rouse met haar fantastische stem en haar gulle persoonlijkheid het podium innemen, ondersteund door een achtmans formatie. Shirma Rouse is de laatste jaren onder andere door haar deelname aan de Voice of Holland en The Passion een bekende en gewaardeerde jazz-zangeres geworden.

Tristan
Vervolgens is het podium voor Tristan, een band die te typeren valt door het spelen van acid jazz, muziek met componenten van soul, funk, house en hiphop. De band met zangeres Evelyn Kallansee voert je terug naar de jazzy sound van de zeventiger jaren.

Soulshow met Ferry Maat
Het optreden van Tristan loopt direct over in de slotact van de avond met DJ Ferry Maat Soulshow. Ferry Maat heeft een klassieke muziekachtergrond, maar is bekend geworden door voor verschillende radiostations de Soulshow te maken en met deze muziek zal hij live Kennemer Jazz 2015 onder het motto ‘meest swingende en dansbare editie ooit’ afsluiten.

Kaarten à € 23,50 voor zaterdag 14 november om 19.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties