Sfeervol winterconcert door twee koren

Foto: Wikipedia - Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

In de aanloop naar kerstmis verzorgen de Carol Singers en Lady’s Voice uit Heemskerk een winterconcert op zondag 13 december in de Dorpskerk van Castricum.

Zanggroep Lady’s Voice
Lady’s Voice is een klein koor dat het gehele jaar actief is in de regio. Het koor, onder leiding van Paul Timmer, heeft een breed repertoire waarbinnnen plaats is voor zowel pop, jazz en  close harmony als voor licht klassiek werk. Daarnaast heeft het koor ook een kerstrepertoire. Het koor wordt begeleid op de vleugel door Hans Timmer (broer van dirigent Paul) die ook de Carol Singers bij enkele nummer zal begeleiden.

Lady's Voice

Gelegenheidskoor De Carol Singers
De Carol Singers  staan onder leiding van  Joost Doodeman en vormen een gelegenheidskoor dat alleen rond kerstmis actief is. Dit koor uit Heemskerk bestaat inmiddels 36 jaar en ontstond ooit toevallig tijdens een zomervakantie in Engeland. Een aantal leden van het eerste uur zingen nog steeds mee. Ieder jaar wordt in 10 repetities een aantal nieuwe carols ingestudeerd en het vertrouwde repertoire weer opgefrist. Het repertoire is veelomvattend en loopt van een eenvoudig wiegeliedje, religieuze carols tot complexe meerstemmige concertbewerkingen.

carolsingerstredenopindorpskerk_1castricum

Het openingslied “Nowell” is een compositie van Joost Doodeman. Speciaal voor dit concert heeft hij daar een bewerking voor driestemmig vrouwenkoor aan toegevoegd. Beide koren  zingen ook de “Carol of the Bells” uit de Oekraïne. Niet samen, maar ieder koor in een totaal andere uitvoering. Tenslotte zal ook samenzang met het publiek niet ontbreken.

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk van Castricum (Kerkpad 1) en begint om 15.00 uur (zaal open om 14.30 uur). Toegangskaarten a €12,50 (incl. consumptie in de pauze) zijn verkrijgbaar bij Twice Women’s Wear, Torenstraat 36 te Castricum en bij Timmer Muziek op de Spoorsingel 49 te Beverwijk. Voor telefonische reserveringen belt u 0251 237652

Reacties