Paul Groot als Robert Long in Kennemer Theater

Foto: Kennemer Theater

Na de successen van ‘Sonneveld’, ‘Toon’ en ‘Ramses’ staat dit seizoen opnieuw een icoon uit de Nederlandse amusementswereld centraal in een biografische musical: Robert Long.

De zanger, cabaretier, schrijver, acteur en tv-presentator wordt vertolkt door Paul Groot. Het rijke oeuvre van Long vormt de leidraad in deze lichtvoetige, cynische en humoristische musical over zijn leven. Het uitbrengen van zijn debuutalbum ‘Vroeger of later’ in 1974 was het startsein van een lange zegetocht.

Hoewel een aantal omroepen de plaat boycotte vanwege de gevoelige thema’s vond het album zijn weg naar honderdduizenden platenkasten. Longs liedjes waren rebels, vooruitstrevend en romantisch en werden daarom grijsgedraaid. Het is de muziek van een generatie. Speciaal voor die generatie laat deze nostalgische voorstelling de moderne tijd van toen herleven.

Robert Long is een meeslepende musical over vroeger, vrijheid, verlatingsangst, verraad en de verrukkelijke songs van de onnavolgbare Robert Long.

Kaarten vanaf € 32,50 voor maandag 28 december om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties