Literaire Ontmoeting met Renate Dorrestein in Kennemer Theater

Foto: Ruud Pos (via Kennemer Theater)

Begonnen als journalist in diverse weekbladen en tijdschriften, wilde Renate het liefst romans schrijven en debuteerde succesvol met Buitenstaanders (1983).

In haar werk is de scheidslijn tussen verbeelding en werkelijkheid soms moeilijk te maken, de boeken zijn eigenzinnig en onweerstaanbaar. Hoewel de onderwerpen in haar boeken meestal aangrijpend zijn, schrijft Renate Dorrestein er opvallend lichtvoetig over. “Fictie laat ons zien hoe moeilijk het is een fatsoenlijk mens te blijven als de omstandigheden onfatsoenlijk worden. Literatuur helpt ons onszelf te begrijpen”, aldus Renate Dorrestein.

Tijdens de lezing zal in het bijzonder worden ingegaan op haar nieuwste boek Weerwater over uitzichtloosheid en hoop, over egoïsme en opoffering, maar vooral over de liefde en ons verlangen naar verbinding. Renate schrijft ook hier weer opvallend lichtvoetig over. Een van haar meest uitgesproken stijlkenmerken is humor.

Kaarten vanaf € 14,00 voor de lezing op dinsdag 16 februari om 20.00 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties