The African Mamas & Leonie Jansen in Kennemer Theater

Foto: Wim Lanser (via Kennemer Theater)

De succesvolle African Mamas zijn na vijf jaar weer terug in de Nederlandse theaters. Samen met Leoni Jansen en een swingende band brengen deze Zuid-Afrikaanse topzangeressen het fascinerende verhaal van Paul Simon’s legendarische album Graceland.

Het publiek gaat genieten van de Zuid-Afrikaanse vibes en wereldhits als ‘Homeless’, ‘You can call me Al’ en ‘Under African Skies’.

Graceland
Het album ‘Graceland’ was dertig jaar geleden baanbrekend. Voor het eerst werd westerse popmuziek gecombineerd met de energieke Zuid-Afrikaanse ritmes en melodieën. Het leverde Paul Simon een Grammy Award op, maar dit bijzondere verhaal had ook een keerzijde. Simon kwam op de zwarte lijst van het ANC te staan omdat hij de internationale culturele boycot van Zuid-Afrika had genegeerd.

Foto: Wim Lanser (via Kennemer Theater)
Foto: Wim Lanser (via Kennemer Theater)

Was Paul Simon politiek fout? In ieder geval stonden er in 1987 voor het eerst duizenden mensen, blank en zwart, sámen te dansen en te genieten tijdens het beroemde Gracelandconcert in Zimbabwe.

De show van The African Mamas gaat terug naar dat gevoel, met o.a. ‘Diamonds on the soles of her shoes’, ‘The Sound of Silence’ en het emotionele ‘Nkosi Sikelei iAfrica’.

Kaarten vanaf € 30,50 voor vrijdag 19 februari om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties