Klaassen & Van Dijk met ‘A slice of Dylan’ vanmiddag vanaf 15.00u in Café Camille

Foto: Klaassen & Van Dijk

‘A slice of Dylan’, de naam zegt het al, nummers uit het rijke oeuvre van Bob Dylan bewerkt door oud Alquin zanger Michel van Dijk en musicus Marc Klaassen.

Dertig jaar
Al 30 jaar spelen Klaassen & Van Dijk samen in verschillende bands op de Nederlandse podia. In hun laatste project “A Slice Of Dylan” hebben ze 12 nummers uit het rijke oeuvre van Bob Dylan bewerkt en opgenomen.

Meer dan alleen covers
Het album is geen verzameling slaafs nagespeelde covers geworden. Er is geprobeerd om de liedjes zo veel mogelijk van een eigen handtekening te voorzien. Met zijn doorleefde, kwetsbare stem maakt Michel de emoties achter de nummers goed voelbaar.

Marc Klaassen speelt bijna alle instrumenten zelf en de plaat is grotendeels in zijn studio, de Waalstudio, opgenomen. Een aantal nummers zijn verrijkt met bijdrages van gastmuzikanten als Erwin van Ligten en Jan Enklaar. Ook is voor het bewerken van enkele songs samengewerkt met producers Eric Kuijlaars en Shell Shellekens in de fameuze ParkRoad Studio van Kuijlaars.

Live in Café Camille
Vanmiddag geven Klaassen & Van Dijk een concert in Cultureel Café Camille en voeren hun publiek mee naar de wereld van Bob Dylan, maar wel met een nadrukkelijk ‘eigen touch’. Het optreden begint om 15.00u en de toegang is gratis.

Klaassen & Van Dijk – Corrina Corrina

Klaassen & Van Dijk – Sweetheart Like You

Klaassen & Van Dijk – Absolutely Sweet Marie

Reacties